Umělý ratan není nic jiného než napodobenina klasického přírodního ratanu (viz zde). Kdo by však z první věty získal dojem, že se jedná něco, s čím nemá cenu ztrácet čas, ten je na hlubokém omylu. Nábytek z umělého ratanu je totiž vysoce kvalitní, levný a zároveň dle svého vzoru esteticky velice pěkný (přesvědčte se sami kupříkladu v nabídce e-shopu Teak-shop.cz). Sedací soupravy či jídelní soupravy z ratanu jsou proto velice oblíbené a zde naleznete pět důvodů, proč se perfektně hodí jako zahradní nábytek.

1. Nábytek z umělého ratanu je pevný a stabilní

Nábytek z umělého ratanu je ve většině případů vyroben z kvalitního hliníku, což je garancí vysoké pevnosti a stability. Pokud jej tedy hodláte použít jako zahradní nábytek, můžete na něj „vypustit“ i Vaše ratolesti a ty se budou moci na čerstvém vzduchu řádně provětrat.

2. Cena zahradního nábytku. Výprodej atd.
Další výhodou tohoto nábytku je cena, protože rozhodně nepatří k nejdražším. Přesto je dobré sledovat nábytek ve výprodeji, neboť tak můžete ještě více ušetřit. Sháníte-li tedy levný zahradní nábytek, výprodej Vám stejně jako v dalších oblastech přináší něco navíc.

3. Umělý ratan je vysoce odolný proti vlivům prostředí
S ratanovým nábytkem si pořídíte výrobek vysoce odolný proti vlivům prostředí. Vítr, déšť, chlad nebo UV-záření tak nemají sebemenší šanci. Jídelní soupravy či sedací soupravy z umělého ratanu se tedy dají používat v teplotním rozmezí od -30 °C do 85 °C.

4. Pestrá možnost využití
Využití nábytku z umělého ratanu se ani zdaleka neomezuje na zahrady. Svoji funkci tak bude plnit rovněž na zahrádkách restaurací nebo u bazénů v hotelech, vícero uplatnění tak naleznou jak sedací, tak jídelní soupravy z ratanu. Jedná se navíc o výtečné řešení rovněž do interiéru!

5. Variabilita ratanového nábytku
Pokud si myslíte, že je nabídka jídelních a sedacích souprav z umělého ratanu značně omezená, mýlíte se. Lze si totiž pořídit celou řadu kusů, a to různých velikostí, provedení i barev, takže si vybere úplně každý.