Dveře, stejně jako okna, v zimním období v první řadě chrání proti chladu a proto s cenou energií stoupá také zájem o vstupní dveře s co nejlepšími izolačními schopnostmi. Kvalitní okna mají celoobvodové kování, které je dostatetečně přimyká, naproti tomu vstupní dveře mají jen 2 uzavírací body, a jsou proto více namáhány teplotními rozdíly venku a uvnitř. Obzvláště u plastových dveří, které nejsou tak tvarově pevné jako dřevěné, dochází k výrazným poškozením. Pevnost a stálost materiálu dveří by měla být na prvním místě mezi jejich vlastnostmi, k tomu minimálně dvě celoobvodová těsnění s trvalou pružností a dostatečně izolující výplň. Nemusíte se bát ani skla, dvojskla nebo trojskla, která se do oken a dveří používají, mají izolační schopnosti dokonce lepší než dřevěná nebo plastová výplň. Jak dobře vaše dveře izolují, dokonale prověřily silnější mrazy během loňské zimy.

vchodove dvere detail
dveře Modern s PUR výplní, detail - dveře Baroque smrk, detail dole - dveře Baroque meranti

Bezpečnost vchodových dveří je další důležitou vlastností. Součástí každých dveří by měl být tříbodový zámek, bezpečnostní závěsy proti vysazení, kvalitní klika a štítek s překrytím FAB vložky a v neposlední řadě bytelný materiál odolný proti vloupání. Že dveře odolávají dobře dokládá i statistika loupeží, které jsou ve většině případů přes balkonové dveře, případně okno. Vloupat se přes kvalitní vstupní dveře je prakticky nemožné.

Dvere Baroque
dveře Baroque

Velikost a provedení dveří může být různé. Dveře se dělají většinou na míru. Dřevěné nejčastěji ze smrku, borovice nebo tropického meranti. Nejkvalitnější dveře jsou dubové. Co se týká vzhledu, obvykle bývá ve vchodových dveřích nějaká skleněná výplň, aby prosvětlila předsíň, zbytek je vyplněn dřevěnými kazetami nebo je sklo vloženo do polyuretanového panelu. U českého výrobce
HON-okna, dveře, s.r.o. si lze si vybrat z nabízených vzorů nebo zvolit vlastní návrh.

drevohlinikove dvere
Dřevohliníkové dveře jsou k nerozeznání od dřevěných. 

Samozřejmostí je několikastupňová povrchová úprava. Pro zachování kresby dřeva je vhodná lazura, u odstínů RAL můžete zvolit jakýkoliv odstín. Dřevohliníkové dveře se vyrábějí v různých barvách nebo imitaci dřeva a spojují v sobě to nejlepší z dřevěných dveří. Zevnitř krásu a teplo dřeva, zvenku je odolný hliník, takže dveře jsou z hlediska povrchové úpravy takřka bezúdržbové. Zákazníkům nabízíme také dodatečné opláštění dveří či oken hliníkem nejen na naše výrobky, ale i od jiných výrobců. Aby dřevěné dveře dlouho spolehlivě sloužily, postačí jednou ročně promazat pohyblivé části kování. Vhodný je například silikonový sprej. Investovat do kvalitních vchodových dveří se opravdu vyplatí. Vydrží několik desetiletí, možná vás i přežijí, ale hlavně udrží teplo a bezpečí vašeho domova.

hon-okna-dvere logo
www.okna-dvere.cz