I když by se na první pohled zdálo, že dvougeneračním domům dávno odzvonilo, není tomu tak. Dvougenerační domy se i nadále staví a nabízí moderní i energeticky úsporné bydlení pro dvě rodiny. A možná takové bydlení láká i vás!

Nebude to dělat neplechu?
Pro mnoho lidí je představa společného soužití s rodiči, nebo třeba prarodiči, naprosto odstrašující. Někteří jsou toho názoru, že to v žádném případě nemůže fungovat, ba spíše naopak, že dvě generace pod jednou střechou budou dělat zlou krev. Jak je tomu ve skutečnosti?

dvougeneracni drevostavba

Je samozřejmé, že aby to celé správně fungovalo, musí spolu obě rodiny dobře vycházet. Důležité jsou pevné rodinné vztahy, pakliže by mezi rodinami neustále vznikaly nějaké spory, nemělo by to budoucnost. Obě generace si musí od začátku nastavit jasná pravidla, která se budou dodržovat a hranice, které se nepřekročí. V takovém případě společné soužití skutečně může fungovat a co víc - může být pro obě rodiny příslibem hned několika výhod!

montovany dum

Jaké výhody nabízí bydlení v dvougeneračním domě?
Jeden rodinný dům a dvě rodiny - jaké to může mít výhody?! Budete se možná divit, ale nějaké tu přeci jen jsou. A to i přes veškeré předsudky, které spousta lidí k dvougeneračnímu bydlení chová. Mezi výhody lze určitě zařadit nižší finanční náklady, protože se obě rodiny budou podílet na placení výdajů za elektřinu, vodu a další položky. Plusem k dobru je možnost společného vaření, čímž se dá taky ušetřit. Máte-li děti, nebude pro vás takový problém zajistit pro ně hlídání v době, kdy to zrovna budete potřebovat. A když vám doma dojde třeba mouka, olej nebo jiná potravina, nemusíte hned běžet do krámu - stačí se stavit k rodičům. A hospodyňky nám jistě dají za pravdu, že zrovna tahle výhoda může být někdy k nezaplacení!

rodinny dum

Dvougenerační dům je moderní a myslí na úsporu financí
Montovaný dům pocházející z rukou RD Rýmařov myslí jak na moderní design, tak i na energetickou úspornost. Své domy se snaží navrhovat tak, aby bylo oběma rodinám zajištěno maximální soukromí - součástí často bývá samostatný vchod. Díky němu nebudete pod tak přísným dohledem a rodiče nebudou mít neustálý přehled o tom, koho si zvete domů. Společnou pak budete mít pouze zahradu a vaše společné soužití tak bude připomínat klasické bydlení dvou sousedů. Při troše úprav a špetce kompromisu z obou stran se může stát dvougenerační dřevostavba ideálním bydlením, které bude přinášet jen samé výhody, z nichž budete moci těžit.