Pořídit květinám krásné bydlení je v dnešní době povýšeno přímo na umění. Tak pojďte zkusit být alespoň na chvilku umělci.

 

Jestliže chcete vytvořit příjemný a milý interiér, je třeba doplňky volit tak, aby podtrhovaly jeho krásu a staly se jemnými a přesto výraznými komponenty.

Na co si je proto nutné dávat pozor?

 

Vzhled

Květináče musejí ladit, jak jeden s druhým tak i s interiérem. Není dobré mít v místnosti od každého něco. Nepůsobí to harmonicky.

 

Tvar

Zde popusťte uzdu fantazii, tvarem můžete zvýraznit jinak fádní místnost. Tvar dává místnosti úplně jiný rozměr. V pokoji moderního stylu si můžete dovolit jistou extravaganci, proto se nebojte a pořiďte si květináč, který všem řekne něco o majiteli. Naopak pro ty usedlejší není třeba pořídit si výraznou nádobu, nejen, že byste se necítili dobře, ale také by to rázu místnosti jistě nepřispělo. A rozhodně neznamená, že pokud nezvolíte výstřední květináč, budete nemoderní. Umění je právě v tom, přizpůsobit vše tak, aby pokoj sálal harmonií a hřejivým dojmem.

 

Barva

Zde je třeba důkladně se zamyslet. Podobně jako u tvaru, i barva podtrhne ráz místnosti. Navíc, pokud máte výraznou květinu, je třeba volit opravdu jemnější barvu i decentnější tvar. Bylo by škoda, aby květina byla zastíněna květináčem a naopak. Proto je třeba vědět, jakou rostlinu chcete osadit a jí na míru zvolit tvar a také barvu.

Stejně důležité, jako druh květiny je také samozřejmě to, jaká barva vévodí celé místnosti. Tu je třeba respektovat a doplnit.

Opět zde platí nevyřčené pravidlo, že u výrazné barvy pokoje je třeba použít decentnější barvy květináče, jinak místnost ztratí své kouzlo. Opačně zase u jemných barev místnosti lze nenuceně sytějšími barvami o hodně změnit a zlepšit celý ráz místnosti.

 

O působení barev a tvarů v interiérech vypovídal veletrh Tendence v pražských Letňanech.

Zde nám mnoho renomovaných firem poskytlo cenné nápady, jak vylepšit interiér. Jelikož do vybavení interiéru nepatří pouze nábytek, koberec nebo okno, nechybělo ani představení IN květináčů které svoji nadčasovostí a variabilitou upoutaly opravdu velikou pozornost.

A tak se návštěvníci mohli přesvědčit, že lze s tím správným vybavením vytvořit neodolatelné kreace.

 

Neváhejte a staňte se i vy na chvíli návrhářem a vytvořte si pokoj svých snů a to se vším všudy. Věřte, že květinám se bude v nových obalech líbit a i vy budete mnohem spokojenější.