Rodiče jí založili stavební spoření, ve kterém pokračovala, když nastoupila do práce. Od rodičů se přestěhovala do levného podnájmu ve starém domě. Po narození syna uzavřela smlouvu o stavebním spoření i jemu. Při procházkách s malým Honzíkem obdivovali pěkné nové domky s upravenými zahrádkami a představovali si, jaké by to bylo mít svůj vlastní dům s kouskem trávníku a pískovištěm.

Jednou se dala Lucka do řeči s mladou maminkou a její holčičkou. Došlo i na téma bydlení ve vlastním domě. Lucka se dozvěděla, že díky stavebnímu spoření, na kterém jí narostla za léta střádání zajímavá částka, může získat úvěr ze stavebního spoření. Navíc se dají spojit prostředky z více smluv v rodině. Cestou domů se rozhodla, že kontaktuje svého poradce a podrobně se ho na vše vyptá. Jaké bylo její překvapení, když jí ten večer rodiče oznámili, že prodali chatu se zahradou a část peněz jí věnují na pořízení domu. Lucčin velký sen se už nezdál tak nedosažitelný.

Lucka se v příštích dnech a týdnech soustředila na zjišťování možných variant a začala konečně opravdu vyhlížet svůj nový domov. Asi za dva měsíce jí její nová kamarádka prozradila, že manželé ze sousedního domku se chtějí rychle odstěhovat za prací do zahraničí a rádi by svůj malý domek rychle prodali. Dala Lucce telefonní číslo a ta ještě večer zavolala. Pak už nabraly věci rychlý spád. Lucce se domek líbil, takže se domluvila ve stavební spořitelně na překlenovacím úvěru, aby mohla co nejdříve zaplatit zálohu a začít vyřizovat koupi domečku.

Se stavebním spořením lze realizovat i smělé plány
Stavební spoření umožní klientům najít cestu k vlastnímu bydlení. Variant je celá řada, a když se spojí několik smluv v rodině dohromady, naspoří se určitá částka, zajímavá díky státní podpoře, a vznikne ještě nárok na úvěr, je pak možné koupit dům či pozemek, financovat stavbu nové nemovitosti nebo si pořídit svůj vlastní byt.