Na prvním místě je třeba zvážit celkový vzhled obývacího pokoje. Máte-li jej zařízený moderně, starožitný stolek může působit jako pěst na oko. Stejně tak by měl s ostatními kusy nábytku ladit barvou.


Materiál by měl ladit

Pozornost věnujte také pečlivému výběru materiálu. I zde platí, že by se neměl tlouci s dalším vybavením pokoje. Pokud tedy máte obývací stěnu z borovicového světlého masivu, bude celoskleněný stolek působit velice křehce až nevhodně. Na druhou stranu se však nemusíte bát střídmé kombinace kovu a dřeva. Oblibu si v posledních letech získal také ratanový nábytek.

 


Pečlivě si vybírejte tak prodejce. Prodej nábytku se dnes už věnuje kdekdo, ale jen málokterý prodejce nabízí skutečně kvalitní nábytek a odborné služby. Odborník by vám měl být schopný poradit s výběrem materiálu a barvy i zodpovědět vám všechny otázky.
 

Máte děti? Myslete i na ně

Jestliže vaši domácnost s vámi obývají i malé děti, myslete při výběru konferenčního stolku i na ně. Skleněné konferenční stolky totiž v tuto chvíli mohou napáchat více škody než užitku. Obývací pokoj se velice často stává chtě nechtě i dětskou hernou. A když se děti rozdovádí a poklidné pastelky vymění za dřevěné meče, může se lehce stát, že nakonec skončí mezi střepy.

 


Máte-li tedy malé ratolesti, vybírejte spíše dřevěné konferenční stolky. I u těch ale dávejte pozor na to, aby neměly příliš ostré rohy, o něž by se batolata mohla nepříjemně uhodit do hlavy. Koupit můžete rovnou stolek kruhový nebo se zaoblenými rohy, případně si objednat speciální chrániče, které na rohy stolku nasadíte.

www.zadaranabytek.cz