Lednice zakomponovaná do kuchyňské linky je elegantní a praktická. Nijak neruší zbytek kuchyně a na první pohled ji často nenajdete. Až když začnete zkoumat skříňky. Proč se rozhodnout pro vestavnou lednici a jak ji vybrat?

Z hlediska vzhledu je mezi vestavnou a volně stojící lednicí velký rozdíl. Co se energetické náročnosti týče, nenajdete ho. Vestavná lednice splyne s okolím, kuchyňská linka pak působí jednotně, nic ji neruší.

Na co si dát při výběru vestavné ledničky pozor?


Vestavná lednice není volně stojícím spotřebičem, zasazuje se do kuchyňské linky. Podle konstrukce se dělí na malou vestavnou lednici, která se vejde pod linku, vestavnou lednici bez mrazáku a vestavnou lednici s mrazákem.

- Lednička je jeden z mála spotřebičů, který běží nonstop. Na noc ji nevypnete, to byste ráno možná celý její obsah vyhodili. Proto si pozorně prostudujte energetický štítek. Moderní ledničky patří do kategorie A++ a finančně vás provoz těch nejúspornějších stojí 2 Kč denně.
-
Vestavné typy ledniček jsou objemově menší, počítejte tak s menším vnitřním objemem.
- Ujistěte se, že jsou panty oboustranné, ať je můžete v případě potřeby přehodit.
- Chcete mrazák? Pokud ano, kde? Nahoře nebo dole? Nejrozšířenější jsou kombinované lednice s mrazákem.
- Disponuje lednička všemi moderními funkcemi, které požadujete?
- Jak je lednička hlučná? Nebude vás rušit ze spánku?
- Jaká je akumulační doba – tedy čas, po který zůstanou potraviny zmražené i po výpadku proudu.

Jakou velikost ledničky zvolit?


Záleží na vnitřním uspořádání ledničky a také na tom, zda kupujete potraviny do zásoby, nebo nakupujte menší množství a častěji.
Obecně je ale dobré řídit se pravidlem, že na jednoho člena domácnosti připadne:

- 70 litrů chladícího objemu,
- 25 litrů mrazícího objemu.



Moderní funkce, které přijdou vhod


Proč si kupovat obyčejnou ledničku, když jsou v nabídce i moderní spotřebiče, které šetří čas i finance? Podle toho, co od ledničky očekáváte, vás možná potěší:

- Beznámrazový systém NoFrost
- Nulové zóny s nižší teplotou pro ukládání ovoce, zeleniny a syrového masa
- Antibakteriální ochrana
- Vyjímatelné police z tvrzeného skla

Vestavná lednice je moderní spotřebič, který podtrhne celkový vzhled kuchyně. Už tam nemusíte mít nevzhlednou skříň s madlem, která vypadá, jako by nebyla vaše. Na trhu je široký výběr, tak vyberte tu pravou.