Marmoleum je vlastně linoleum, vyrobené z obnovitelných přírodních surovin. Lněného oleje, korku, borovicové pryskyřice, dřevité moučky, juty, vápence a barevných pigmentů. Díky těmto látkám, nezatěžuje životní  prostředí, protože je biologicky rozložitelné.


Marmoleum je materiál nehořlavý a díky přírodním látkám používaným na výrobu se jedná o ekologický výrobek. Pro mnoho z nás je právě ekologický výrobek tím správným řešením. Navíc je marmoleum opravdu univerzálním prostředkem, lze u něj vyhovět barevným představám i motivům a můžete si být jistí, že najdete přesně to, co potřebujete pro váš dům či byt.


Jeho další nespornou výhodou je to, že je nejen tvrdé, ale zároveň i pružné a tak dobře působí i na pohybový aparát a klouby. Právě proto je marmoluem vhodné do všech typů místností a to nejen v bytě, ale také v kanceláři nebo v tělocvičně.


Díky kvalitním materiálům, ze kterých je vyrobeno, je marmoleum velice odolné. Snáší vysoké zatížení nábytkem, odolá i ohni. Pokud vám na něj spadne hořící cigareta, marmoleum se nevznítí a nešíří další oheň. Marmoleum se ani netaví, takže pak stačí nedopalek jen seškrábnout a je vše čisté a nezničené. Další obrovskou výhodou marmolea je jeho antistatičnost, kterou oceníte v prašnějším prostředí nebo třeba pokud máte domácí mazlíčky. Nejen, že nevadí jejich chloupky, které stačí jen na sucho setřít, ale také jej nemohou poškrábat a poničit.


Marmoleum velmi rychle dosahuje pokojových teplot, což je obrovským kladem, ovbzlášť, pokud máte děti, které rády leží na zemi při svých hrách. Marmoleum nestudí a naopak navodí příjemný pocit tepla.


Pro alergiky je marmoleum ideálním řešením, na jeho povrchu totiž nedochází k rozmnožování bakterií. Právě toto je velká výhoda pro lidi trpícími alergiemi nebo astmatem.


I přes to, že je marmoleum vyrobeno z čistě přírodních produktů, jedná se o velice dekorativní materiál. Vyrábí se v neutrálních, světlých či velmi výrazných barvách. Díky speciální technologii řezání vodním paprskem lze na marmoleu vytvořit velmi moderní a zajímavé obrazce.


Podlaha je neodmyslitelnou součástí každého interiéru. Právě marmoleum je řešením, jak zajímavě a přitom kvalitně podlahu vytvořit. Její kouzlo spočívající v uchování tepla, rozmanitá barevná škála splňuje i ty nejnáročnější požadavky, které na podlahovou krytinu můžete mít.


Marmoleum má prostě všechna PRO.


Foto: MARMOLEUM click