Prvnímu místu vévodí zabouchnuté dveře
Zdaleka nejvíc musejí v českých domácnostech zasahovat zámečníci. Zabouchnuté dveře výrazně předčily i poruchy zámku ve dveřích nebo ztracený či zlomený klíče. Těmto nepříjemnostem lehce předejdete pozorností a pečlivostí, ale kdo v těchto uspěchaných dnech někdy při drobných úkonech nezapnul „autopilota“ a nepřestal se soustředit? V takových případech se hodí mít sjednané pojištění domácnosti, jelikož pojišťovny k němu obvykle nabízejí asistenční službu, a ta zahrnuje i nonstop pomoc řemeslníka.

Domácí kutilové, mějte se na pozoru!
Problém s elektroinstalací, porucha kotle
nebo vodovodní baterie jsou dalšími častými katastrofami v českých domácnostech. A zhorší se to obvykle tehdy, když se do jejich oprav pouští kutilové. Pojištění domácnosti a stavby přijde vhod i teď – v rámci asistenční služby vám totiž pojišťovna zařídí pomoc instalatéra. V případě, že dojde k velkému poškození majetku, nemusíte opravy platit z vlastní kapsy – pojišťovna vám opět pomůže.

Přírodní i kriminální živly – pořád častější fenomén

I díky změnám klimatu Českou republiku v posledních letech stále častěji sužují záplavy. Na řádění přírodních živlů se dost dobře připravit nedá, ledaže nebudete stavět nebo kupovat dům u řeky. Pojištění nemovitosti ale vaši investici ochrání – ČSOB například nabízí pojištění proti záplavám i ve 4. pásmu u míst nezaplavených alespoň 20 let. Pojištění se vám vyplatí i v případě vloupání, kdy asistenční služby pojišťovny a ochrana majetku potěší vaší peněženku.

Koupě bytu či domu je také investicí. Chraňte jí důkladně a pojistěte svou domácnost. Některým katastrofám se v životě úplně nevyhnete a mnohdy vás překvapí právě tehdy, kdy to čekáte nejméně. Díky pojištění nemovitosti ale vzniknuté situace nebudete muset řešit sami – na své straně budete mít pojišťovnu, která vám pomůže vrátit váš svět opět do původního stavu.