Velký výběr a snadná orientace 
Obsáhlá databáze zahrnuje nejen obrazy s klasickými náměty (lidé, příroda, jídlo a pití, atd.), ale též ikonické historické snímky, reprodukce dobových a filmových plakátů nebo slavných malířských děl. Aby bylo hledání vhodných děl pro návštěvníky stránek co nejsnadnější, je databáze rozdělena do několika desítek kategorií, kterými se mohou při výběru řídit. Nabídku tak mohou procházet podle různých kritérií: např. námětu, ale též barvy, orientace (na šířku/výšku, čtverec/panoramatický výjev) nebo dokonce podle umístění či nálady, kterou má jimi vybraný obraz vyvolávat. Pomocnou rukou při výběru mohou být také tipy interiérového designéra Davida Plouhara, které jsou na stránkách projektu k nalezení v sekci Poradna

Jaký rozměr chcete? 
Rozměr obrazu si volí zákazník sám. Protože www.obrazynamiru.cz k tisku používají nejmodernější technologie zaručující výsledky vysoké kvality, mohou si zákazníci snímky objednat v jakékoliv velikosti (až několik metrů). Pro představu ceny takového obrazu pak přímo na stránkách mohou využít Orientační kalkulačku, pomocí které si mohou cenu vybraného obrazu v konkrétních rozměrech vypočítat.  

                           

Vhodný výběr materiálu 
Obrazy jsou nejčastěji tištěny na plátno, milovníci plakátů však mohou využít také možnosti tisku na fotopapír nebo tvrzenou kapa desku. Ten kdo se rozhodne pro plátno, určitě neprohloupí. Potištěné plátno se vypíná do tzv. blind rámů. Ty mají podobu dřevěného vnitřního rámu a jejich výhodou je nenásilné zakončení obrazu, které na stěně nepůsobí tak rušivě jako klasický rám. Služba www.obrazynamiru.cz navíc jako jediná v ČR umožňuje vypínání pláten na blind rámy již po 1 cm (standard je 5 cm), což umožňuje vyniknout všem detailům obrazu a zabraňuje jeho nehezkému proporčnímu zkreslení. Celý snímek je poté ještě nastříkán speciálním lakem, aby nedocházelo k jeho poškození. Obrazy tisknuté na plátno lze zároveň zákazníkům dodávat i bez rámu zabalené v bezpečné tubě. 

Projekt www.obrazynamiru.cz nabízí tisk vybraných obrazů, jejich zarámování a dodání až domů. To vše do sedmi dnů od objednávky. Otevřené dveře mají na novém internetovém serveru také ti, kteří si přejí nechat ve vysoké kvalitě vytisknout a popřípadě i zarámovat vlastní fotografie.

www.obrazynamiru.cz

www.profimedia.cz