Pořizujete si nová okna a vchodové dveře? Pak záleží na tom, v jaké oblasti bydlíte, ale také na vašich finančních možnostech. Buď jak buď, kvalitní okna a vchodové dveře jdou v současné době sehnat z každého materiálu. Dřevěná, hliníková i plastová okna Vám tedy mohou spolehlivě sloužit po dlouhá desetiletí. Náš internetový obchod Oknoplastik.cz je tu tedy pro všechny. V naší nabídce totiž naleznete pestrý sortiment plastových, hliníkových i dřevěných oken a vchodových dveří.

Plastová okna a vchodové dveře

Plastová okna a vchodové dveře kupříkladu přinášejí skutečně výtečné izolační vlastnosti. Při extrémních teplotách Vás tedy ochrání před zimou, respektive vedrem, ale jsou skvělým izolantem i proti hluku. Díky plastovým oknům a vchodovým dveřím si navíc usnadníte práci, neboť jsou méně náročné na údržbu. Leckoho přitom potěší i nižší pořizovací ceny. Odradit by Vás naopak mohla větší ekologická zátěž a náročná opravitelnost.

plastova okna

Dřevěná okna a vchodové dveře
Zastavíme-li se u dřevěných oken, ty jsou naopak ekologicky vhodnou variantou a mnohé kupce láká také jejich tradiční vzhled. Tepelně-izolační vlastnosti sice nejsou na takové úrovni jako u jejich plastových protějšků, nicméně ani v této oblasti si nebudete moci na dřevěná okna a vchodové dveře stěžovat. Jsou sice náročnější na údržbu a dražší, na druhou stranu jejich životnost je daleko větší než u předchozích.

hlinikova okna

Hliníková okna a vchodové dveře

U hliníkových oken a vchodových dveří lze brát jako plus vysokou odolnost proti vlivům prostředí i poškození a také prakticky neomezenou životnost. Jako minusy lze uvést vyšší pořizovací cenu a ze všech třech materiálů nejhorší izolační vlastnosti.

Jak hliníková, tak dřevěná i plastová okna a vchodové dveře lze tedy s určitými výhradami pro každé z nich doporučit. Pokud si tedy stále nevíte rady, můžete na Oknoplastik.cz kontaktovat naše odborníky.