Spousta z nás léto a vysoké teploty prostě miluje a nedokáže si život bez opalovaní, bazénu, moře, zmrzliny a dalších příjemných věcí vůbec představit. Druhou skupinu naopak přivádějí k šílenství rozjásané poznámky televizních i rozhlasových moderátorek informujících nás o tom, že v „pátek dosáhnou teploty příjemných 39o.“ Že extrémní teploty, časté výkyvy počasí a změna tlaku nejsou to pravé ořechové pro lidský organismus, že jsou častou příčinou migrén, kolapsových stavů, zhoršení funkcí ledvin nebo že mohou přivodit srdeční a cévní onemocnění, je jasné nejen odborníkům z oblasti kardiologie, ale snad každému trochu soudnému člověku. Mezi oběma skupinami s opačnými názory dochází často k neshodám, vypjatým rozepřím a hádkám. Úplně zbytečně, dodáváme. Stejně nejsme schopni poručit ani větru, ani dešti. A ani slunci.

MÍT SVŮJ KOUT, KDE MŮŽETE SVÉ PIKLE KOUT

Naštěstí člověk je - aspoň to tak někdy vypadá – člověk myslící (záměrně se vyhýbáme adjektivu „rozumný“) a s mnoha problémy si dokáže poradit. I s tím, jak proměnit část zahrady, pozemku nebo prostoru přilehlého k rodinnému domu v místo, kde si budete moci užívat příjemných venkovních teplot a čerstvého vzduchu. V kouzelné místo, které vás dokonale ochrání před přímými slunečními paprsky, před deštěm, před silným větrem i před zvědavými pohledy sousedky za plotem. V magické místo, kde si můžete v klidu a nikým nerušeni vychutnat vynikající anglickou snídani i výbornou anglickou detektivku. Inspirativní místo pro posezení s přáteli u skleničky vína a grilu, místo jako stvořené pro pozorování západu Slunce i tajemné noční oblohy. Takovými oázami klidu a pohody jsou zastíněné terasy a pergoly vyrobené odborníky firmy VETAS. Nechte se překvapit a svěřte zakázku na zastínění terasy skutečným mistrům.

zastresena pergola

NE VŽDY PLATÍ, ŽE KAM NECHODÍ SLUNCE, TAM CHODÍ LÉKAŘ
Zastínění terasy se zpravidla realizují ve dvou základních variantách: zastínění plné nebo zastínění částečné. Částečné zastínění teras, provedené ve formě žebrování či mřížky, poskytuje lepší prodyšnost, lepší výhled a oporu pro uchycení popínavých rostlin. Zastínění terasy můžeme rozlišit i podle způsobu umístění na střešní zastínění, boční zastínění, popř. jejich kombinaci.
Další efektivní a také efektní způsob, jak využít prostor vaší terasy, nabízí stavba pergoly. Pergola je lehká dřevěná nebo hliníková konstrukce, která perfektně zastřeší a zastíní vaši terasu. I v tomto případě můžete pro další ochranu před nepřízni počasí i zvědavými kolemjdoucími před zastínění použít boční nebo střešní variantu.

U dřevěných pergol přicházejí v úvahu tato řešení:
• boční zastínění pergoly z plošného laťoví
• žebrované boční zastínění pergoly
• mřížkové boční zastínění pergoly

drevena pergola se strechou

Další materiály, které se kromě dřeva nabízejí pro boční zastínění, jsou tvrzené sklo, sklolaminát, polykarbonát, různé druhy textilií a rohože.
Sluneční clona (tzv. baldachýn) může posloužit pro samostatné stínění pergoly a zastřešení terasy nebo jako dodatečné stínění proti slunci, zejména sedíte-li pod průhlednou polykarbonátovou krytinou. Baldachýn je zhotoven z pevné látky s povrchovou úpravou proti vodě a pohybuje se v hliníkových kolejnicích s kvalitními plastovými jezdci za pomocí lanka a rolny. Jeho sbalení i roztažení je záležitostí několika málo minut.

Pro ještě větší zastínění doporučujeme vyzkoušet průhledné výplně oken z PVC. Jsou vhodné pro místa, kde nechcete nebo nemůžete použít tradiční skleněná okna. Fólie, uchycené pomocí obrtlíků nebo odolných PVC pásků upevněných háčky, mohou být průhledné nebo neprůhledné. Vyrábíme je na na míru a po konzultaci s klientem. Pokud chcete opticky a funkčně oddělit venkovní prostor před pergolou nebo terasou, jednoznačnou volbou jsou posuvné a pevné treláže neboli slunolamy. Nejen, že dokonale odstíní zvolené místo před zapadajícím sluncem, ale také vám vytvoří diskrétní zátiší. Společnost VETAS nabízí treláže v různých velikostech i provedení: jak pevné, tak posuvné skládající se z dveřního závěsu a kolejnice.

pergola VETAS

A proč vlastně my? Protože se na nás můžete spolehnout! Pro zastínění a zastřešení terasy či pergoly přinášíme řešení šitá na míru potřebám zákazníků. Postaráme se o zhotovení stavby od počátečního návrhu až po celkovou montáž; pro již hotovou terasu nebo pergolu doporučíme více návrhů, jak by mělo zastřešení nebo zastínění vypadat s ohledem na stávající architekturu zvolené části pozemku. Pracujeme precizně a profesionálně. Pokud ještě nejste rozhodnuti, kterou z výše uvedených variant zastínění zvolíte, zkuste se inspirovat naší nabídkou na www.vetas.cz.
Těšíme se na vaši návštěvu.