Moderní PVC není staré lino
Při vyslovení zkratky PVC neboli polyvinylchlorid, se řadě z nás vybaví krytiny, jimiž prosluly byty v panelových domech. Tyto se vyznačovaly se nevzhlednými mramorovými dekory a širokými svary. Málokdo byl na tento druh krytiny pyšný a často jej schovával např. pod kobercem. Dnešní PVC podlahy však představují zcela jiný typ materiálu.

Proč vybírat PVC podlahy
PVC se vyrábí v různých šířkách od 1m až do 5m a tloušťkách od 1 do 4 mm. Tato variabilita umožňuje jednoduchou pokládku bez nutnosti nastavování jednotlivých pásů. PVC podlahy se pyšní příjemným a teplým povrchem s nízkými hodnotami kročejového hluku. PVC tlumí hluk nejlépe za všech typů podlahových krytin, takže Váš byt bude příjemně tichý a teplý.

PVC je voděodolné z obou stran a představuje ideální bariéru proti vlhkosti. Rovněž maximálně odolává zátěži, jako jsou ostré kamínky, podpatky či kolečka od židle. Jste-li příznivci snadného úklidu a péče, budete rovněž s PVC podlahami spokojeni. Stačí pouze běžná údržba a podlaha zůstane hygienicky čistá a beze skvrn.

Vhodné do všech bytových prostorů
PVC podlahy jsou vhodné pro všechny bytové prostory, jako kuchyně, jídelny, obývací pokoje, dětské pokoje, chodby či koupelny. Po celoplošném přilepení krytiny je možné instalovat i podlahové vytápění. Na trhu je k dispozici široká skála cenově dostupných PVC podlah, jež výborně poslouží v domácím prostředí. Vybírat můžete rovněž z nepřeberného množství dekorů a vzorů.

Heterogenní PVC podlahy
Jsou složeny z několika na sebe nalisovaných vrstev (nášlapná vrstva, dezén, horní PVC, nosné vlákno, spodní PVC). Finální vrstvou může být tzv. PUR, jenž zajišťuje snadnou údržbu a rovněž chrání povrch krytiny. Homogenní PVC podlaha věrně imituje různé druhy materiálů a povrchů, jako dřevo, dlažba či kámen. Tvrzené heterogenní PVC podlahy jsou vhodné do obytných prostor i do silně namáhaných interiérů, jako školy, úřady, nemocnice či např. komerční prostory.

Homogenní PVC podlahy

Tento druh PVC je vyroben z jedné vrstvy s vysokým obsahem základní suroviny pro zajištění výjimečné trvanlivosti. Homogenní PVC podlahy jsou vysoce odolné a používají se do extrémně namáhaných prostor, jako montážní haly, vstupní prostory, nemocnice, úřady, školy či jídelny. Tato krytina se často vyznačuje jednobarevným povrchem či melírovaným vzorem.

Výhody PVC podlahy:

• Mechanická odolnost
• Tvarová stálost
• Voděodolnost
• Snadná údržba
• Ideální pro alergiky
• Univerzálnost použití
• Vhodné i pro podlahové vytápění
• Příjemný a teplý povrch


Závěrem
Moderní PVC podlahy v sobě kombinují mnoho pozitivních vlastností a mohou se pochlubit vysokou užitnou hodnotou. Je to především univerzálnost použití, cenová dostupnost, mechanická odolnost a snadná péče, co činí tento druh krytiny tak oblíbeným.

V neposlední řadě PVC podlahy zdařile imitují různé povrchy a mají dobré fyzikální vlastnosti, jako neprůzvučnost a tlumení kročejového zvuku. Proto je PVC hlavně do panelových domů mnohem vhodnější, než např. plovoucí laminátové podlahy.