Z barev dominuje bílá, která opticky zvětšuje prostor, v kontrastu s černou a odstíny šedé. Díky těmto barvám působí interiér vždy útulně uklizeně a čistě. Důležitou roli při zařizování v severském stylu hraje bytový textil: nejrůznější plédy a přehozy, kožešinové koberečky, polštářky.

Polstar Greenlandic Man By Nord

Nejen pro použitý textil je vždy design na prvním místě. Ruku v ruce s designem jde funkčnost, a to všech doplňků a zařízení. Praktické bytové doplňky jsou dominantou interiéru.

Deka Pia Wallen

Vědeli jste, že naši schopnost vypořádat se se stresem ovlivňuje světlo? Nejen to, ale také jeho menší výskyt v severských zemích má za následek, že místní designéři jsou specialisté na nejrůznější osvětlení. Umí to se světlem i s designem skutečně na výbornou. Hledáte-li designové lampy, které nevyjdou z módy a budou Vás těšit každý den, jsou lampy a lustry v severském stylu přesně pro Vás. Vybírat můžete z osvětlení pod vlivem industrialismu i lampičky vycházející z přírodních motivů.

designova lampa

Ačkoli je hlavním znakem interiéru v nordic stlyu vzdušnost a doplňkový minimalismus, stěny si můžete vyzdobit designovými obrázky a fotografiemi. Nás nejvíce zaujaly obrázky na stěnu od Vanilla Fly, které můžete libovolně kombinovat. Líbí se Vám?

Obrazky Vanilla Fly

Zdroj foto: Nordic Day