Ekologické úsporné žárovky 
Šetřete přírodu i peněženku! Jak? Začněte svítit ekologickými úspornými žárovkami. E
nergetická spotřeba úsporných žárovek je až o 80% nižší než spotřeba klasických žárovek. Jen pro Vaši představu uvádíme přibližný přepočet svítivosti. Klasické 100-wattové žárovce odpovídá úsporná 23-wattová (60-wattové odpovídá úsporná 15-wattová). Roční spotřeba 100-wattové žárovky dosahuje 438 kWh, kdežto roční spotřeba jejího úsporného konkurenta činí 101 kWh. Ekonomická úspora je zřejmá. A co na to životní prostředí? Na každou spotřebovanou kilowatthodinu je nutno spálit cca 1kg uhlí, přičemž se do ovzduší uvolní více než 1 kg skleníkového plynu oxidu uhličitého! Jak vidíte sami, ekonomická i ekologická úspora je naprosto nekompromisní! Úsporné žárovky jsou k dostání v mnoha provedeních, od 13 do 23 wattů.

 

LED osvětlovací prvky
LED žárovky se v průběhu posledních několika let se staly vážnou hrozbou starých matných žárovek, a postupně je vytlačují z trhu. Jejich spotřeba energie je totiž v porovnání s ostatními světelnými zdroji minimální! Také životnost LED žárovek dosahuje mnohonásobně vyšších hodnot, a to od 20 000 až do 100 000 hodin. Za zmínku rovněž stojí další vlastnosti, kterými se mohou tyto moderní světelné zdroje pochlubit. Velmi sympatická je jejich malá velikost, nízká emise tepla, stejně jako nenáročné požadavky, pokud jde o napětí a proud, odolnost vůči nárazům, stejně jako absence škodlivého IR a UV záření. Vzhledem k možnosti barvy světla se mohou LED žárovky stát velmi originálním zpestřením Vašeho interiéru. Rozhodnout se můžete pro decentní teplou či studenou bílou variantu, pro modrou, červenou, žlutou nebo zelenou! 
 
Netradiční lišty a pásky 
Zatoužili jste po originální a zároveň úsporné metodě osvětlení interiéru či exteriéru? Chcete, aby Váš domov či obchod zářil v adventním čase spoustou barevných světýlek? Zkuste použít LED lišty. Při výběru jistě oceníte především jejich širokou barevnou škálu a nízkou energetickou spotřebu. LED lišty si dle potřeby můžete pořídit v různé šíři (16,5; 12,5), osazení (po 24, 25, 16 kusech) a vyzařovacích úhlech (130°, 100°, 80°, 40°). A nezůstávejme pouze u adventních světýlek! Taková parádní svíticí lišta zatraktivní Váš barový stůl nebo jiný nábytek v libovolnou roční dobu! 

Také LED pásky se vyrábějí v několika provedeních (s příkonem 4,8 nebo 14,4 W), šířích a vyzařovacích úhlech od 120° až do 180°. Jsou vhodné také k umístění v exteriéru. V závislosti na Vašem estetickém záměru se můžete rozhodnout pro vodotěsné, se samolepicí fólií, vysoce svítivé, nebo RGB pásky, které ve spojení s regulační jednotkou umožňují plynulou změnu barvy v širokém spektru, nebo pro ty spojující několik z uvedených vlastností. Například vodotěsné pásky Vám pomohou navodit zajímavou atmosféru ve Vaší koupelně, nebo třeba na party u bazénu.


Kde nakoupit?
Oslovily Vás možnosti moderních osvětlovacích prvků natolik, že byste si některé rádi pořídili? Naše doporučení zní: Zavítejte na stránky internetového obchodu
www.gme.cz, kde si v sekci osvětlovací technika můžete v pohodlí Vašeho domova vybírat z pestré nabídky úsporných žárovek, LED žárovek a pásků či lišt (včetně doporučených zdrojů a adaptérů k lištám a páskům), svítidel a mnoha dalších prvků osvětlovací techniky! 

Pojďte s dobou a pořiďte si úsporné osvětlovací prvky, které ocení naše životní prostředí i Vaše peněženka!

GM Electronic, spol. s r.o.
Křižíkova 147/77
186 00 Praha 8
226 535 111
www.gme.cz