V současné době představují trezory ideální způsob, jak mít v bezpečí cenné papíry, větší hotovost či předměty s vysokou hodnotou. Do trezoru můžete uschovat prakticky cokoliv – od dokumentů až po zbraně.

Jaké trezory jsou na trhu?

Jak ale vybrat správný trezor? Čím je odolnější, tím je lepší. Na trhu najdete trezory v různých velikostech, ale při výběru byste se měli řídit hlavně tím, co do trezoru chcete uložit. Pořídíte-li si malý trezor, pak ho můžete postavit na podlahu, nebo položit na stůl. Ale je-li trezor lehký a malý, zloděj si ho může snadno odnést s sebou. V takovém případě je vhodné nechat zabudovat trezory do zdi, které jsou už odolnější vůči odcizení. Zazdění zpravidla provádí sama společnost, která trezory prodává.



Budete ho otvírat klíčkem, nebo číselným kódem?
Při výběru vhodného trezoru se budete rozhodovat, zda jej budete otvírat klíčkem, nebo raději zadáte číselný kód. Ve filmech můžete vidět hlavně trezory, které mají elektronický kódový zámek, a tak k otevření musíte znát určitou kombinaci čísel. Existují však i trezory s klasickým mechanickým kódovým zamykáním, kdy je nezbytné zámkem otáčet a volit správná čísla.


Můžete si dnes zakoupit nejen trezory do zdi, které vám poslouží k uchování vašich cenností, ale k dostání jsou i trezory určené přímo na zbraně. Je podstatné, aby byl trezor ohnivzdorný, čímž své dokumenty a předměty uchráníte také před případným požárem. Nikdy nevíte, co se může stát, a tak si zabezpečte to, co je pro vás důležité.