Střešní okna a světlovody představují poměrně snadnou možnost, jak si ze svého stropu či střechy vytvořit vlastní malou slunečnou nebo hvězdnou oblohu. Moderní okna jsou navíc v dnešní době již bezúdržbová a v případě světlovodů se již nemusíte bát zatékání.

Moderní technologií vám poskytnou nevídaný komfort
Nová generace střešních oken nabízí větší prosklenou plochu. Díky tomu se vám do interiéru dostane více denního světla a zároveň se snižuje potřeba jeho vytápění v zimních měsících. Díky novým způsobům zasklení se rovněž redukuje přehřívání prostoru pod okny v období letních dnů.

Některé typy střešních oken Velux dokonce splňují přísné nízkoenergetické standardy. Jsou vybaveny tzv. trojsklem. Pořizovací cena je samozřejmě o něco málo vyšší. Zde se ale rozhodně nevyplatí šetřit. Úspora se pohybuje okolo 12 % v porovnání s dvojsklem. Náklady se vám tak v průběhu životnosti stavby zaručeně vrátí.

Zastínění a další doplňky také pomáhají
Celkové úspory mohou být ještě vyšší. Potřebu prostor vytápět či ochlazovat mohou redukovat správně vybrané doplňky. Střešní okna tak získají další funkce. Venkovní markýza anebo roleta vám například zaručí dokonalou regulaci světla. Navíc okno chrání před nechtěnými pohledy zvenčí. V letních měsících odrazí podstatnou část slunečních paprsků, které by jinak ohřály interiér.

Vnitřní rolety pak vašemu interiéru dodají nádech, jaký si budete přát. Ovládat je můžete samozřejmě ručně, ale v nepřístupných místech je lepší zvolit ovládání elektrické. Nové modely můžete instalovat do již stávajících oken bez nutnosti přívodu elektrické energie. Vystačí si totiž s vlastní solární baterií.