Motiv na peřinku

Sněhové vločky schovají vaši zahrádku do bílé peřinky, aby se jí dobře odpočívalo. Špičky jehličnanů vystupují z třpytivého sněhu, krákající havrani se po ní hrdě procházejí a svými zobáky se zabořují do té bílé masy, aby pod ní vyklovali něco k snědku. Kdesi bublá skryté jezírko nebo potůček. Chtělo by to nějaký hezký motiv na tu bílou peřinku, trošku dekorace pro vaši zasněženou zahradu a váš bílý dům.

Jako velmi milý a stylový uvítací výbor mohou dobře posloužit zamyšlení andílci na zahradě u vchodu do vašeho domu. Jsou zdobení jemnými květinovými motivy a příchozí budou mít skutečně pocit, že tudy vcházejí do oázy klidu. Andílky za patinované umělé pryskyřice, které vidíte na obrázku, jsou součástí nabídky firmy SCHÄFER.

 
Dopřejte také ptáčkům

Užitečný doplněk, který zvelebí vaši krásnou zahradu v zimě, je krmítko. Zasněžené, plné jeho drobných návštěvníků vypadá velmi romanticky. Navíc právě v tomto období ho totiž ptáčci potřebují, na rozdíl od teplých měsíců, kdy je pro váš dům a zahradu spíše pouhým zdrojem ptačího trusu. Krmítko můžete koupit, ale i sami vyrobit.


Zima bez sněhu

Globální oteplování má za následek to, že na velké části našeho území spatříme sníh pouze jako vzácného hosta, který velmi rychle zase zmizí, a tak si o zasněžené zahradě můžeme nechat jen zdát. Pravděpodobně si nebudete zavážet vaši zahradu umělým sněhem, třebaže by jeho vláha udělala dobře nejen vašemu trávníku, ale zvolíte zcela jiné, jednodušší řešení. Tma dokáže také zahalit vaši zahradu do temného tajemna, kdy nebudou odpočívající rostliny bez sněhové peřinky vypadat tak smutně. Světelná dekorace v rozumné míře dodá vaší setmělé zahradě velmi kouzelnou atmosféru, kterou oceníme nejen my, dospělí, ale především naše děti. Vaši zahradní cestičku, která se známě vine k domovu tak může lemovat třeba sněhuláčí stráž. Bílí strážci potěší především děti. Cestička lemovaná světélky nejenže dodá vaší zahradě kouzelný nádech tajemna, ale také zvýší bezpečnost především vašich návštěv, které se pohybují ve tmě v ne úplně známém prostředí. Ručně malovaní sněhuláci na tyčkách, které lze snadno zapíchnout do trávníku, ať už je na něm sníh, nebo ne, jsou díky svému senzoru úsporní a jejich světlo je velmi decentní, takže v žádném případě nehrozí, že by v okolních domech nemohli lidé kvůli vašim sněhuláčkům spát.

 

Posviťte si nejen na zahrádku

Světla a dekoraci nemusíte rozmístit pouze uvnitř zahrady, na trávníku, podél chodníčku a u jezírka, ale také na tom nejdůležitějším, co na pozemku stojí – na vašem domě. Oblíbenou ozdobou domů je imitace Santa Klause šplhající se po vašem domě. Jen pozor, aby si vaše stará sousedka nemyslila, že k vám lezou zloději.

Pěkně vypadá také adventní věnec umístěný na vchodové dveře. Pokud však nemáte oplocenou zahradu se štěkajícím psem, nezdobte jej příliš drahými komponenty.

Když se setmí, může se váš dům rozzářit. Aby však váš dům nevypadal jako cirkusový stan, je dobré, držet se zásady, že méně někdy skutečně znamená více.

Stačí jednoduchý světelný řetěz nad vchodem a několik rozsvícených drátěných krychliček, které symbolizují vánoční dárky na schodech. Nebo je libo pár rozzářených miniaturních stromečků v keramických květináčích na terase nebo kolem vašeho domu? Jak vidíte, je z čeho vybírat. Můžete si rozsvítit domeček i zahrádku jako v pohádce.


 

Foto1:

Zahrada, která vám po celý rok poctivě sloužila, si v zimě zaslouží trochu odpočinku. Ale nedopřejte jí alespoň o svátích trochu dekorace?

Foto2:

Andílci zdobení květinovými motivy jsou stylovým uvítacím výborem do zimní oázy klidu.

Foto3:

Rozsvícení sněhuláčci udělají nejvíce radosti dětem. Pochází ze stejné země jako andílci.

 

Foto: www.schaefer-boutique.cz