Výhody domácího saunování na prstech jedné ruky nespočítáte. Pokud bychom se o to přeci jen pokusili a měli vybrat ty hlavní, byly by to tyto:
● neomezená otvírací doba
● úklid a čistota ve vaší režii
● relaxace v pohodlí domova
● velikost sauny na míru
● absolutní soukromí (pokud tedy nenarazíte na saunového elfa)
Ať už preferujete saunování o samotě nebo s přáteli, princip klasické finské sauny je vždy stejný. Vzduch se ohřeje na 85-110 °C a dojde k intenzivnímu pocení, po kterém následuje prudké ochlazení, například pod ledovou sprchou. A pak zase znovu.

kombinovana sauna Modern

Pokud se saunujete správně, váš organismus se vám odmění zvýšenou odolností proti respiračním onemocněním. Vliv na krásu také není zanedbatelný. Z těla se potem odplavují škodliviny a díky tomu máte hezčí pleť a časem mizí i celulitida.

Trh s domácími saunami je bohatý, vyplatí se však vsadit na kvalitu. Jen taková sauna odolá i častému saunování bez poruch, snadno se udržuje a vypadá krásně i po letech.

Máme pro vás tipy na 3 nadstandardní sauny českého výrobce Saunasystem, s nimiž se domácí saunování stane skutečně luxusní záležitostí.

sauna Modus

Modus: o nic se nestaráte
Podsvícené opěrky, dotykový displej a interiér z cedru nebo africké vrby abachi. Právě tím se vyznačuje finská sauna Modus. Zájemci si však tuto luxusní saunu mohou dovybavit zcela podle svého. Na výběr je třeba z automatického dávkovače aroma nebo systému dopouštějícího vodu. Při relaxaci se tedy o nic nestaráte, sauna si vše zařídí sama. Model Modus také umí vytvořit iluzi hvězdného nebe a součástí vybavení je i MP3 přehrávač s reproduktory. Můžete tedy klidně odpočívat pod hvězdami za zvuků oblíbené hudby.

kombinovana sauna Modern

Modern: interiér, který zaujme
Sauna Modern je ideální pro ty, kteří mají rádi klasiku v originálním podání. Interiér sauny je totiž zdoben kazetami z cedrového dřeva a strop je ze špalíků stejného materiálu. Díky tomuto neobvyklému řešení model Modern uspokojí i oko toho nejnáročnějšího příznivce saunování. Stejně jako u typu Modus, i zde zaručí pohodlné ovládání dotykový displej a samozřejmostí je i podsvícení opěrek. Ani při zhasnutém světle se tedy nemusíte bát, že byste v sauně neviděli na krok.

sauna Future

Future: sauna jako dominanta prostoru

Sauna Future je novinkou na trhu a mezi ostatními vyniká novým typem zádových opěrek. Mají ergonomický tvar, při saunování se o ně krásně opírá a navíc dobře vypadají - jsou podsvíceny LED světlem, což dává celé sauně futuristický vzhled.

Novinkou je i řešení exteriéru. U sauny Future jsou prosklené dvě stěny, a to bezrámovým sklem. Díky tomu sauna plní nejen praktickou, ale i dekorativní funkci. S tímto modelem zaručeně ohromíte každou návštěvu.