1. Proklepněte si zdroj tepla
Bez kvalitních topidel si pravou potící terapii neužijete. U finské sauny se proto soustřeďte na kamna a hledejte taková, která mají co nejpřesnější regulaci teploty.
U infrasauny se zase dívejte po širokospektrálních zářičích, které hřejí už za 1 vteřinu a mají léčivé účinky. Vyhněte se levným zářičům s úzkým spektrem paprsků. Ty vás sice zahřejí, ale nemají žádný vliv na vaše zdraví. Jejich plné zahřátí navíc trvá desítky minut.

finska sauna

2. Všímejte si materiálu
Prohlédněte si pořádně materiál použitý na obklad, podlahu i lavice. Někteří prodejci šetří na volbě nevhodného dřeva nebo jeho zpracování. Podívejte se, jestli je dřevo všude dostatečně začištěné.
Prozkoumejte spoje a nejvíc namáhané části, jako jsou lavice a opěrky. Zvolte raději saunu z osvědčených obkladů, jako je skandinávský smrk nebo cedr, které námahu vydrží.

luxusni sauna

3. Zjistěte, kdo saunu vyrobil

Vyhýbejte se masově vyráběným saunám, které levně prodávají hobby markety. Vsaďte na skutečné odborníky, kteří pro vás vytvoří saunu na míru. Používají kvalitní součástky a často vám prodlouží záruku třeba až na deset let. Zárukou kvality je také uznávaný výrobce s dlouholetými zkušenostmi, jako je třeba česká firma SaunaSystem.

zdrave saunovani

4. Pátrejte po doplňcích
Ověřte si před koupí dostupnost náhradních dílů. U levných saun byste v případě poruchy mohli narazit. Někteří prodejci také lákají ke koupi sauny nabízením světelných systémů nebo přehrávače zdarma. Prověřte si předem jejich kvalitu, ať pak nespláčete nad výdělkem.

domaci saunovani

5. Ptejte se po údržbě

Pokud si chcete naplno užívat radosti sauny, musíte ji taky pravidelně udržovat. Pokud sáhnete po levném anonymním výrobku, budete při poruše odkázaní jen na vlastní síly. Oproti tomu u kvalitních výrobců jako SaunaSystem máte jistotu i následného profesionálního servisu.

logo saunasystem