1. Závěsné dekorace se o všechno postarají za vás
Také jste si už někdy všimli dekorací zavěšených v oknech? Dnes je to poměrně moderní a nejedna hospodyňka na tento způsob oživení oken sází. Dekorace na zavěšení mohou mít různorodou podobu - k jaru se hodí třeba kytičky, umělí motýlci nebo třeba srdíčka, ta nikdy nemohou nic zkazit.

2. Květiny oživí parapet zvenku i zevnitř
Milujete květiny? Bodejť by ne! Když chcete dodat bydlení jiskru a živost, není nic lepšího, nežli si domů pustit pár pestrobarevných kvítek. Na okna se hodí jakbysmet - a to jak z vnější, tak i vnitřní strany parapetu. Teď na jaře by byla škoda nevsadit na čerstvé květiny, o jejichž nezastupitelném místě v domácnosti jsme vám už jednou psali. Tak schválně - které kytičky si vyberete?

kvetiny na okne

3. Drobné dekorace udělají dojem
Máte-li u oken větší parapety, byla by škoda, pokud byste je nevyužili. Jak? Inu třeba tak, že na ně umístíte nějaké pěkné dekorace. My si umíme představit třeba roztomilou rodinku keramických slonů, ta by se na oknech určitě báječně vyjímala. Nebo třeba dekorační květináče, ty také nejsou k zahození. Co říkáte?

4. Závěsy dodají oknům na útulnosti
Pakliže máte pocit, že vašim oknům něco chybí, zkuste je ozvláštnit závěsy. Jaký typ či barvu závěsů zvolíte, záleží čistě na vás. Pokud ale nechcete, aby prostor posléze působil těžkým dojmem, volte raději vzdušnější a lehčí závěsy, které okna příjemně doplní a místnosti neuškodí.

zaves na okne

5. Barevné záclony nevyšly z módy

Naším dalším tipem jsou záclony, ovšem pozor - nikoli pouze čistě bílé, které už jsou tak trochu okoukané! My máme na mysli pěkné, barevné a veselé záclony, které mohou hrát všemi barvami nebo mohou mít nějaký pestrý motiv. Jen si zkuste představit, jak by s nimi vaše okna okamžitě prokoukla!

6. Rolety jsou estetický i praktický prvek v jednom

Na závěr ještě poslední tip, který se týká rolet. Ty jsou v současné době stále oblíbenější, protože jsou příslibem jak praktického, tak i estetického prvku.

stineni okna

Nejenže interiér oživí a dodají mu šmrnc, ale zároveň vás zbaví nežádoucích slunečních paprsků. A to stojí za úvahu, ne?