Moderní klimatizace
Klimatizace dokáže mnohem více než pouhé ochlazení vzduchu. Má funkce, které dokáží vytvořit optimální teplotu, vlhkost i čistotu vzduchu. Klimatizace prošly za dobu své existence velkým vývojem a nabízí tak sofistikované řešení pro moderní interiéry.

Moderní klimatizace v sobě mají fotokatalytický filtr s apatitem titanu a dokáží zbavit vzduch v místnosti prachových částic, rozloží pachy a zabrání rozmnožování bakterií, virů a mikrobů, které jsou pro lidský organismus škodlivé. Klimatizace by tak neměla chybět v žádné domácnosti, kde žije alergik nebo astmatik.

Co ještě klimatizace umí?
● noční režim - šetří energii, zabraňuje podchlazení nebo přehřátí v průběhu noci
● ionizátor
● nefouká přímo na tělo
● pozná, když v místnosti nikdo není

Nadčasový design
Klimatizace už dávno nejsou nevzhledné bílé krabice, které vrčí a nedají se nijak schovat a narušují celkový design interiéru. Moderní klimatizace se vyrábějí z kvalitních materiálů a mají špičkovou povrchovou úpravu, a tak elegantně doplňují moderní interiéry.

Prodávají se v provedení antracitově stříbrné, matné bílé nebo klasické bílé či černé, též ve variantách lesklé a matné. Vnitřní jednotky mají tenký profil, zapadnou tak ke každé stěně a neruší naopak podtrhují moderní domácnosti.

Klimatizacni jednotka

Už tolik “nežerou”

Spousta lidí si rozmyslela pořízení klimatizace kvůli dalšímu výdeji za energie. Úspornost a ekonomická výhodnost je jedním z kritérií výrobců klimatizací, a tak se nemusíte obávat, že by se vám rapidně zvýšily účty za elektřinu při chlazení nebo oteplování vzduchu.

Díky technickému rozvoji mají klimatizace tzv. inteligentní schopnosti. To znamená, že některé typy klimatizací dokáží rozpoznat, zda je někdo v místnosti a podle toho zahájit svou aktivitu, v době nepřítomnosti, tak nechladí ani netopí a zbytečně tak nefungují “ naprázdno”

Víte, co je tzv. invertotová technologie? To je technologie, díky které klimatizace dokáže ušetřit až 44 % energie oproti klasickým klimatizacím. Jedná se o technologii, která dokáže regulovat teplotu v místnosti mnohem přesněji a s nižší spotřebou energie.

Klimatizace pracuje na začátku na vyšší otáčky, aby co nejdříve dosáhla požadované teploty. V momentě, kdy je teplota dosažená, začíná pracovat invertorová jednotka v režimu pomalých otáček kompresoru a udržuje nastavenou teplotu. Tím dochází ke snížení příjmu energie.

klimatizace uz nezerou tolik jako driv

Nebojte se ji využívat i v zimě

Klimatizace jsou ideálním pomocníkem při chladných jarních a podzimních ránech a večerech. Zkrátka v době, když už topení není v provozu, ale teploty ráno a večer nejsou ještě vysoké.

Klimatizace tak nemusí sloužit pouze jako chladicí zařízení, ale také jako příležitostné topení. Místnost zahřeje rychle a levně. Výhodou moderních klimatizací je možnost nastavení, kdy má začít topit. Teplo je cítit okamžitě, bez žádného předehřívání. Navíc se topí pouze tam, kde je potřeba.