Volba materiálu vede ke zdravému spánku
Dnes, na rozdíl od dob minulých, máme možnost volby z mnoha materiálů, rozměrů, vzorů a barev. Důležité je určit si, co od ložního povlečení chceme a očekáváme. A pak si zvolit takové, které bude nejen ozdobou ložnice, ale dlouho vydrží a splní všechna naše kritéria. Kromě materiálu, vzoru a barvy je z praktického hlediska důležitý i již zmiňovaný rozměr. Standardními rozměry jsou u nás polštáře 70x90 cm a přikrývky 140x200 cm.

Bavlna: Klasikou mezi ložním prádlem je stále bavlněné povlečení, které se řadí mezi nejrozšířenější na trhu, a je s oblibou používané v průběhu celého roku. To nejkvalitnější bavlněné povlečení se vyrábí ze stoprocentní česané bavlny a vyznačuje se vysokou pevností, savostí, barevnou stálostí, a mimo to je měkké, prodyšné a příjemné na dotek. Podstatné je i to, že kvalitní bavlněné povlečení nezpůsobuje alergické reakce; odborníky je tento materiál doporučován i pro malé děti. Další výhodu je vysoké snášenlivost vůči praní, sušení, a především světlejší odstíny dobře odolávají vyšším pracím teplotám. Naopak nevýhodou pro někoho může být mačkavost tohoto materiálu, a tudíž potřeba přežehlení.

bavlnene povleceni  JANIS EXCLUSIVE - cerna

Krep: Tento lehce zvrásněný materiál je vyhledáván právě pro svou snadnou údržbu – při správném vyprání a následném usušení totiž žehlení nepotřebuje, a dokonce se pro kvalitní krepové povlečení žehlička ani nedoporučuje používat! Takové povlečení tradiční české výroby se vyznačuje prvotřídním jemným materiálem, stálobarevností i moderními vzory, které dodají vaší ložnici na osobitosti a vám přinesou vítané pohodlí a spánek.

Bavlnene povleceni na dve luzka ALICE - seda

3D povlečení: Za tímto označením se skrývají atraktivní lůžkoviny jak ze 100 % polyesteru, které jsou mimořádně hřejivé a vhodné především do chladnějších místností či pro zimní období, ale také ty, ze 100 % bavlny. Název 3D povlečení odkazuje totiž prioritně k samotnému použitému designu.
Vybrat si tak lze z velkoplošných fototisků s motivem oblíbených světových metropolí, domácích i divokých zvířat i romantických či výrazných květinových vzorů. Spokojeně usínat však můžete i pod noční oblohou nebo nebem plným záhadných galaxií.

bavlnene povleceni MARKETA EXCLUSIVE - zelena

Kde nakoupit se zárukou?
Finální výběr povlečení je velmi individuální záležitostí a vychází také z našeho vkusu a ročního období. Internetový obchod RodinneBaleni.cz je ověřený, kreativní prodejce s širokým a kvalitním sortimentem z oblasti bytového textilu. Zákazníkům pravidelně nabízí výhodné akce i odborné poradenství.