Tak co byste řekli moderním dekoracím na zeď? Igelitovým fóliím nebo samolepícím bordurám? Že se o nich chcete dovědět více? Čtěte!

Nedají moc práce

Nenáročné leč efektivní dekorování stěn se v posledních několika letech úspěšně stalo jednou z populárních cest, jak dodat suchým stěnám trochu šťávy. A co má šťávu, to je dneska in. Pokud jde o typ dekorace, který vám dnes představíme, nepotřebujete žádné velké výtvarné nadání, ani peněženku napěchovanou nepotřebnými papírky oblíbeného formátu, k tomu, abyste si stylově zútulnili interiér vašeho domova, nebo mu přinejmenším dodali poněkud originálnější nádech.

Takže co byste pro začátek řekli takovým dřevěným dekoracím na stěnu? Dřevěné dekorace na zeď nacházejí své uplatnění především v interiéru dětského pokoje, který dokážou příjemně oživit. Podobně jako samolepící bordury nebo klasické nástěnky, které obvykle nemají pouze dekorativní charakter. Váš malý školák si může na nástěnku přichytit svůj aktuální rozvrh a vy mu tam můžete zanechávat důležité vzkazy. Někde mívají takovou nástěnku hned v předsíni. Je celkem praktická. Všechny důležité vzkazy a upozornění zde mají své místo. Tak to bychom měli dětský pokoj, předsíň a co do obývacího pokoje? Co třeba nalepit zajímavý motiv v barvách nábytku do jeho rohu? Podívejte se na obrázky. Pro časově omezenou dekoraci můžete zase zvolit igelitové fólie.

 

Motivy

Jakými motivy si můžete vyzdobit prostředí vašeho domova? Rozhodnout se můžete například pro decentní květinové motivy, jak vidíte na našem obrázku, nebo geometrické tvary, v případě dětských pokojíčků pro známé seriálové hrdiny, v případě obývacích pokojů zase pro vaše vlastní hrdiny, nebo vtípky, které zajisté pobaví vaše návštěvy.

Pro adventní, vánoční a velikonoční období se můžete poohlédnout po čistě tematických motivech. Najdete je na webech zásilkových obchodů, například na internetových stránkách www.schaefer-butique.cz.

Upevňování dekorace na stěnu, jako jsou igelitové fólie či samolepící bordury, nebude stát příliš času a námahy, a stejně tak nebudete mít žádné větší problémy při následném odstraňování.


Veselá party

Připravujete nějakou zajímavou tematickou party? A chcete si přitom parádně vyzdobit interiér, kde se party bude konat? Zkuste třeba potištěné igelitové fólie. Koupíte nějaký veselý motiv nebo rovnou celou kulisu na stěnu a zábava může začít. Tento typ dekorace jednoduše přichytíte na zeď pomocí lepicích pásek nebo čtverečků a hned bude u vás doma nebo v kanceláři veseleji. A až čas adventu a svátků nebo oslav skončí, igelitovou fólii jednoduše sloupnete, aniž byste přitom poškodili stěnu, kde byla dočasně přichycena. Kde si ji můžete koupit? Serfněte třeba na web s příznačným názvem www.mojeparty.cz.


Radost dětem

Pokojíček vašich dětí je stylově zařízený. Na podlaze leží kvalitní podlahová krytina v podobě vlněného koberce, nábytek jedna radost, dokonce ani květina a kvalitní osvětlení zde nechybí, jenže ještě by to něco chtělo. Ten pokojíček jako by neměl šmak. A přitom není nic snazšího než vybrat dětem do pokoje několik veselých a přitom stylových kousků! Když děti rostou, baví je sledovat jejich přírůstky. Dětský dřevěný (nebo plastový) metr je určitě potěší. Stejně jako polička s hlavami třeba medvědů. Nebo by si vaše malá víla přála na stěnu květiny a motýly? Dekorace na stěny dětských pokojů najdete například na www.pokojik.cz.


Foto: www.koupimesi.cz