Ne nadarmo se součástí stavebních prvků stává inteligentní parozábrana s proměnlivým Sd (difuzním odporem) Tyvek® AirGuard® Smart, která je navržena odborníky a která se dokáže hravě přizpůsobit změnám vlhkosti. Konstrukci tak díky svým vlastnostem ochrání před poškozením, tepelnou izolaci pak před poklesem její účinnosti.

Co je Tyvek® AirGuard
® Smart?
Jak již bylo řečeno o pár řádků výše - Tyvek
® AirGuar® Smart je pokročilá inteligentní technologie zajišťující vzduchotěsnost a bránící pronikání vlhkosti. Jedná se o materiál, který má za úkol izolovat vnitřní vrstvy obvodového pláště a fungovat jako vysoce účinná parozábrana a vzduchová bariéra. Budovu tak chrání před rozmary počasí a celkově přispívá ke zlepšení tepelně-izolačních vlastností.

AirGuard Smart

Výhody Tyvek®
® AirGuard® Smart:
• umožňuje uvězněné vlhkosti odvětrat se z konstrukce do místnosti
• zabraňuje infiltraci vlhkosti z obytných prostor do stavební konstrukce
• zajišťuje rychlejší odvětrávání vlhkosti z nových stavebních materiálů
• zvyšuje celkovou odolnost a životnost stavby
• podporuje vyšší energetickou účinnost
• nabízí snadnou manipulaci a aplikaci

Jak lze Tyvek
® AirGuard® Smart použít?
Tyvek
® AirGuard® Smart nabízí vícero využití. V první řadě je to použití při nové konstrukci, kdy dojde k rychlejšímu vysychání za pomoci odvětrávání vlhkosti zpět do budovy. Další možností je rekonstrukce probíhající z vnější strany, která umožňuje instalaci parozábrany z vnějšku, aniž by zde hrozilo riziko vzniku kondenzace.

strecha bez parozabrany

Výhodou je, že inteligentní parozábrana s proměnlivým difuzním odporem Tyvek
® AirGuard® Smart zajistí v letních měsících vyvětrání vlhkosti z konstrukce do interiéru. Proto je použitelná i v konstrukci z difuzně uzavřenou střechou (např. plochá střecha z PVC hydroizolací).

Instalace je opravdu snadná
Jednou z největších výhod
Tyvek® AirGuard® Smart je opravdu jednoduchá instalace, kterou je možné provést i z vnější strany. Nevzniká zde riziko kondenzace vlhkosti na horní straně krovu. Další výhodou je skutečnost, že lze tuto inteligentní technologii použít jak na rovné, tak i na šikmé střechy. Při instalaci je určitě rozumné použít podkladní pás disponující vysokým difuzním odporem.

graf
Pro ještě větší účinnost, delší životnost a vyšší odolnost stavby doporučujeme používat technologii Tyvek
® AirGuard® Smart společně s kvalitní difuzní folií Tyvek®. Dosáhnete tak daleko lepšího a kvalitnějšího výsledku a odměnou vám bude konstrukce, na kterou se budete moci spolehnout.