Pro lepší pocit

Přijede teta se svým pitbulem a obě dospívající děti se musí na noc poskládat do jedné ložnice. Druhý pokojíček totiž okupuje návštěva. Nebo bude spát v obýváku. Háček je v tom, že teta chodí spát už v polovině hlavního vysílacího času. Nebo že by spala s maminkou na manželské posteli a tatínek si šel lehnout do kuchyně? Nebo do vany? Dámy a pánové, tyto problémy nebudete muset řešit, když předem obětujete pár metrů čtverečních a zařídíte si doma mimo jiné také pokoj pro hosty. Přítomnost návštěvy tak minimálně naruší váš běžný život a budete se cítit lépe nejen vy, ale i návštěva samotná. Pokoj pro hosty vůbec nemusí být velký. Návštěva k vám totiž obvykle nepřijíždí proto, aby strávila většinu času sama v pokoji.


Pro kamaráda i pro tchyni

Již jsme naznačili, že pokoj pro hosty nemusí být příliš velký. Je však důležité, aby v něm návštěva našla vše potřebné ke svému odpočinku, a aby se zde cítila příjemně. Jaké je tedy základní vybavení této místnosti? Nejdůležitější jsou dvě věci, a to pohodlná postel a skříň s přihrádkami, kam si návštěva může dát své věci. Pokud však nechcete, aby se tam cítila jako ve vězení, přidejte ještě lampičku s malým stolkem a křesílkem. Nic nezkazíte ani malou knihovničkou a sympatickou pokojovou rostlinou. Pozor na rostliny, které mohou vyvolat alergické reakce! Dále můžete přidat zrcadlo nebo obrázek na stěnu. Volte spíše neutrální motivy, kalendář s nahotinkami se určitě bude líbit vašemu kamarádovi, nicméně vaši tchýni nejspíš příliš nenadchne. A pokud k vám přijede student na výměnný pobyt, také to není zrovna výchovné. Zato proti zátiší s květinami nebo veselému slonovi nemůže nikdo nic namítnout.


Stylová místnůstka, žádné odkladiště

Člověk má tendenci, dávat do místností, které příliš nepoužívá, věci, které příliš nepoužívá. A tak se některé pokoje pro hosty podobají spíše uprášeným skladištím. Nezvaná návštěva sice napříště velmi pečlivě zváží svůj další pobyt u vás, ale pro vás to není dobrá vizitka. Interiér pokoje pro hosty by měl být stylový. Středomořský design působí přirozeným a útulným dojmem, a tak vás zaručeně nezklame.

Výhoda malých místností spočívá v tom, že je poměrně snadné, je zútulnit. Stylové textilní doplňky, jako jsou závěsy a přehozy na postel, dokážou během chvilky proměnit i strohou místnost v komfortní pokojíček. Vašim hostům se zde bude spát jako v pohádce.

 

Zahrajte si na hoteliéra

Jak na to? Stojíte v prázdné místnosti a přemítáte, jak ji zařídit? Jaký zvolit styl? Vžijte se do role vašeho hosta. Představte si, že jste přijeli na návštěvu, a potřebujete si po dlouhé cestě odpočinout. Toužíte po klidu a pohodlí. Chcete si vybalit své věci. Když večer rozsvítíte, uvítáte příjemné světlo.

Pokud jde o konkrétní styl, existuje několik stylů, které se těší všeobecné oblibě. Jedním z nich je např. středomořský design, dále pak jednoduchý skandinávský design, neotřele působí také místnost pojatá v duchu oceánu. Modrý pokoj působí sice chladným, zato však uklidňujícím dojmem. Sluší mu bílé rámy oken i bílý nábytek.

Pokud chcete svým hostům připravit luxusní zážitek, můžete se inspirovat třeba pohledem do vzorových pokojů na www.interier24.com. Inspiraci můžete načerpat i nenucenou procházkou po domě bytové kultury nebo v prodejnách a buticích, jako je například Home Art. Anebo zajděte na výstavu. Příjemné chvíle vám i vašim hostům!


Foto1:

Textilní doplňky v podobě záclon, závěsů, koberečků a přehozů zútulní snad každou místnost.

Foto 2:

Středomořský styl působí velmi solidním, útulným a přirozeným dojmem.


Foto:
http://www.accentsofsalado.com, http://www.colbyhillinn.com