A tak vám představíme několik pomocníků, kteří tohle všechno umí.


Parní hrnec….suverénně vévodí zdravému životnímu stylu. Parní hrnec zajišťuje připravovaným pokrmům zachování důležitých vitamínů a minerálů. Navíc vám uvaří jídlo naráz a tak v jednom hrnci uvaříte maso, polévku i přílohu.

Jedničkou mezi parními hrnci je TEFAL - Vitamine Plus, který se skládá ze třech nádob. Jeho součástí je také nádoba na přípravu rýže a rýžových pokrmů, rošt s držákem na vejce, nechybí ani ukazatel hladiny doby nebo odnímatelný držák.


Silikonové formy

Další příjemná vychytávka pro kuchyň. Její největší předností je nepřilnavost připravovaného pokrmu. Odpadá tedy mnohdy složité dostávání pokrmu z pekáče. Silikonové formy jsou vyrobeny tak, aby stačilo bez jakéhokoliv násilí bábovku či cokoliv jiného vyjmout.

Formy samozřejmě nejsou stvořeny jen pro sladká jídla a tak je můžete využít při pečení nádivek a jiných slaných pokrmů.


Domácí pekárna chleba

Kdo by neměl rád vůni čerstvě upečeného chleba i jiného pečiva. Taková domácí pekárna slouží především ke snadnému pečení různých druhů chleba. Použít můžete buď jednotlivé přísady jako mouku, droždí , sůl a vodu, nebo již hotové směsi různých druhů chleba. A rozhodně umí pekárna mnohem více, než je upečení chleba. Další možné využití je příprava těsta na kynuté buchty a koláče, francouzské bagety či pizzu.

Kvalitnější pekárny dokáží zavařit džemy a kompoty, stejně jako mohou mít program na ohřívání potravin.

Obrovskou výhodou je také možnost přednastavení programu s odloženým pečením a tak večer dáte do pekárny ingredience, nastavíte daný program i čas a ráno vás vzbudí ta úžasná vůně čerstvého pečiva.


Tlakový hrnec

Ano, opravdu je tomu tak a tlakový hrnec není pouze přežitkem doby dřívější a v dnešní době zažívá svůj velký návrat.

Rozhodně vývoj postoupil natolik kupředu, že je tzv. tlakáč bezpečným a zdatným pomocníkem. Díky němu mnohonásobně zkrátíte přípravu masa i jiných surovin. Ve výsledku ušetříte znatelné množství energií, což už opravdu stojí za úvahu. Tyto hrnce mívají speciální dno k rovnoměrnému rozvržení tepla, několik stupňů uvolňování páry a opravdu bezpečné pojistky.

Tak už se nemusíte bát, že budete guláš seškrabovat ze stropu, to už je věcí dávno minulou.


Vaření už opravdu není taková věda a věřte, že s těmi správnými pomocníky budete králi vaší kuchyně.


Foto: Tefal