Pozor - ne každá na první pohled krásná židle musí být také kvalitní. Všeobecně platí, že čím vyšší cena, tím lze očekávat vyšší užitnou hodnotu a delší záruku. Vybírejte s rozvahou a nikdy nezapomínejte, kolik času denně a kolik let svého života bude Vaše dítě na židli sedávat při studiu, u počítače nebo u oblíbené knížky. Proto Vám doporučujeme například osvědčenou rostoucí židli Freaky a pro pokrokové absolutní novinku s převratnou myšlenkou, rostoucí houpací židli Rocking. Obě svými vynikajícími vlastnostmi (funkčnost, bezpečnost a ergonomie) zaručují zdravé sezení Vašeho dítěte po mnoho let. A obě je vhodné pořídit dětem současně s rostoucím dětským stolem, např. Young College.


Hlavními přednostmi židle Freaky je perfektní ergonomie a skutečnost, že je rostoucí, to znamená, že se dá nastavovat nejen výška sezení a výška zádové opěrky, ale i hloubka sezení. Tato židle je vhodná pro malé děti (od 4 let a výšky 110 cm) až po téměř dospělé (do 18 let a výšky 190 cm) s maximální zátěží 110 kg. Židle s Vaším dítětem roste, takže bude déle sloužit a proto se vyplatí i finančně. O kvalitě výrobku svědčí pětiletá záruka na kostru! Židle je vyrobena z materiálů zdravotně nezávadných podle zpřísněné Euronormy EN 71! Na židli Freaky poskytuje výrobce záruku 5 let na kostru a možná i proto je tato židle nejprodávanější rostoucí dětskou židlí na českém trhu.


Židle Rocking představuje nový patentovaný jedinečný koncept dětské židle, která zajišťuje dítěti co největší svobodu pohybu při neustále opoře zad. Je to díky zádové opěrce, která neustálé následuje a pohybuje se s podepřenými zády dítěte. Díky optimálnímu se vyvarování strnulých pozic sezení dochází k posílení sedacích částí těla a setrvání chybného držení zad se snižuje. Předozadní houpání také aktivuje mozkovou činnost, takže chcete-li mít chytré dítě, kupte mu houpací židli. Součástí židle je patentovaná buková kolíbka se 4 aretačními plochami pro fixaci houpání a tím pro klidnou pozici při psaní. Židle je rovněž rostoucí, má nastavitelnou výšku sedáku (28 - 54 cm) i výšku zad (56 - 106 cm) i hloubku sezení. Výrobce poskytuje záruku 3 roky.


Vhodným doplňkem z hlediska ergonomie je dětský rostoucí stůl, např. Young College Profi. Jeho jednoduché ovládání a obzvláště bohaté standardní vybavení umožní úspěšný život školáka. S pevnými bočními díly nabízí ještě mnohem více odkládacích ploch a možnost montáže většího množství dodatečného vybavení. Tento psací stůl bude díky robustnímu provedení dlouholetým průvodcem školáka na jeho cestě ke vzdělání.


Vybavení stolu je následující: Výškově nastavitelný 57-76 cm, psací deska buk lamino s barevnými bočnicemi 120 x 70 cm s oblými hranami, kostra barva prášková stříbro/antracit, umělohmotné díly ve 4 barvách (červená, modrá, žlutá nebo antracitová), barevné 360 stupňů nastavitelné nožky pro nerovné podlahy, zadní tyčka pro snadné uchycení a nastavení sklonu psací desky, pevný hliníkový záchytný žlábek pro psací potřeby, velká vysouvací dělená přihrádka pro ostatní školní pomůcky, barevně odlišená PP hrana, boční držák školní brašny, stupnice pro nastavení výšky stolu podle výšky sezení a výšky dítěte (130-170 cm). Výrobce poskytuje záruku 3 roky.


Zdroj, fota: MAYER CZ