Pokud si i vy lámete hlavu nad tím, jak na své zahradě zužitkovat odpad, jako nejlepší řešení se nabízí kompost. Na ten můžete ukládat nejen zahradní, ale i domácí bioodpad. Výsledkem vám bude kvalitní organické hnojivo, které dále můžete využít dle vlastních potřeb.

Stále oblíbenější kompostování

Kompostéry a s nimi spojené kompostování je mezi zahrádkáři stále oblíbenější. Využívá jej čím dál větší počet lidí, což je jedině dobře. Pořízením dřevěného kompostéru spojíte příjemné s užitečným. Nejenže již nebudete muset řešit, kam dáte odřezané větve nebo posekanou trávu, kterou mnozí zahrádkáři v dobrém úmyslu sekají i každých 14 dní, ale zároveň získáte vkusný prvek na vaši zahradu. Současné kompostéry totiž vypadají moc pěkně a navíc se dají pořídit za slušný peníz.

komposter z kulatiny

Výroba hnojiva pomocí kompostu
Mít na zahradě kompostér má i další podstatnou výhodu - ukládáním zahradního i domácího odpadu vzniká organické hnojivo, které lze využívat a zahrádce. Pokud máte rostliny nebo stromky, určitě hnojivo využijete vhodným způsobem. Nebudete tak muset utrácet za hnojivo pořizované v obchodech a přiznejme si, kdo by nevyužil příležitosti ušetřit. Výroba kvalitního domácího hnojiva je se správným kompostérem zábava.

Dřevěný kompostér na zahradu zapadne
Efektivní zužitkování odpadu leží na srdci především lidem, kteří se snaží žít v souladu s přírodou. Možná mezi ně patříte i vy a jste proti neekologickým materiálům. Proto třeba odsuzujete plastové kompostéry, které podle vás nemají na zahradě co dělat. A co byste řekli pěknému dřevěnému kompostéru, který s vaší zahradou splyne a stane se tak její nedílnou součástí? Kompostér má podobu dřevěné ohrádky, kterou můžete umístit na libovolné místo na zahradě. Její rozměry přizpůsobte nejen velikosti vašeho pozemku, ale berte v potaz i fakt, jak často sekáte trávu, jak velkou máte travní plochu či zda se na vaší zahradě nenachází stromy, jež ve velké míře opadávají.

Komposter beze dna

Snadná montáž vás mile překvapí
Výhodou dřevěného kompostéru je jeho snadná montáž, ke které nepotřebujete žádné nářadí. Kompostér jednoduše poskládáte jako skládanku, jednotlivé díly do sebe zapadnou jako stavebnice. Mile vás překvapí i fakt, že jej můžete dle libosti skládat a rozkládat pořád dokola, aniž by došlo k jeho poškození. Vybírejte kompostéry, které jsou ošetřeny tlakovou impregnací, ta jim zajistí dlouhou životnost.