Obkladových materiálů je celá řada. Jen některé z nich v sobě ale spojují požadavek na nádherný design, přirozený vzhled, dlouhou životnost, snadnou aplikaci a jednoduchou údržbu. Touhu po dokonalém přírodním a cenově dostupném obkladu naplňují jedinečné obkladové břidlice FLEXI – SLATE, které se staly doslova hitem poslední doby.

Tyto ohebné a lehké obkladové desky s jedinečným povrchem z přírodní břidlice jsou silné pouhých 2,5 mm. Základem obkladové desky z přírodního kamene je epoxidová pryskyřice vyztužená vláknem, do které je zalita vrstva přírodního kamene. „Výsledkem unikátní technologie výroby a použitých materiálů je extrémně lehká a ohebná deska. Tyto vlastnosti předurčují použití obkladu z přírodního kamene i u zdí s nižší nosností,“ uvedl Mark Dvorkin, obchodní ředitel společnosti Magicrete, s.r.o., která se specializuje na výrobu obkladů a fasád z přírodních materiálů.

obkladovy kamen v koupelne

Parametry obkladu z přírodní břidlice
• Tloušťka 2,5 mm
• Dlaždice 120 x 60 cm váží jen 1 kg

Kamenný obklad, který se přizpůsobí
Obklad z přírodní břidlice FLEXI – SLATE lze použít doslova všude. Není nutné omezovat se pouze na interiér, kterému přírodní kámen propůjčí bezkonkurenční vzhled. Obklady z přírodní břidlice plně nahradí keramické obklady v kuchyni nebo v koupelně. Obklad z přírodního kamene můžeme kromě toho použít místo tapety třeba v obývacím pokoji, v předsíni nebo v pracovně.

Protože je obklad z přírodního kamene velmi pružný a ohebný, při aplikaci ho nezastaví ani různé ohyby nebo architektonické zvláštnosti. Díky tomu ho lze použít ve zcela nových oblastech, jako je třeba obložení stěn, stropu nebo dekorace dveří, nábytku a dalších interiérových prvků. „Obklad lze snadno tvarovat podle potřeby třeba do oblouků nebo záhybů. Montáž je snadná a lidé ji většinou zvládnou svépomocí,“  dodal Mark Dvorkin.

instalace obkladoveho kamene

S ohledem na nízkou hmotnost obkladů z přírodní břidlice, se snižují také náklady na jejich přepravu. Malou váhu obkladu oceníte při manipulaci i montáži. Kromě toho instalace těchto lehkých a ohebných obkladů nevyžaduje použití speciálních montážních systémů nebo složitou přípravu obkládané plochy. Také to šetří vaše peníze i čas.

lepeni obkladoveho kamene

Výhody obkladu z ohebného kamene
• Lehký, tenký a pružný obklad
• K nerozeznání od masivního kamene
• Snadná a rychlá montáž
• Velmi dobře se tvaruje
• Nižší zátěž pro obkládaný povrch
• Tvarová stálost a dlouhá životnost
• Mrazuvzdorný exteriérový obklad

Ohebný přírodní kámen i na fasádu
Přírodní kámen
najde jako obklad své uplatnění i venku – běžně se používá na fasádách rodinných domů, velmi pěkně vypadá třeba na soklech nebo na různých detailech stavby, které zvýrazní. Hodí se jak pro rodinné domy, tak pro kancelářské, administrativní nebo průmyslové stavby.

Při aplikaci přírodního kamenného obkladu v místech, kde přijde do styku s vodou (koupelna, bazén apod.), je třeba povrch ošetřit ochranným lakem. To samé platí i při montáži v exteriéru. „Pro ošetření desek z přírodní břidlice nabízíme dva typy laku – matný a lesklý. Oba druhy vytváří souvislou vrstvu na povrchu a kámen chrání vůči působení vody a před povětrnostními vlivy. Oba ochranné laky jsou na vodní bázi, proto jsou zdravotně nezávadné,“ dodal Mark Dvorkin.

obkladovy kamen v exterieru

Kde všude použít přírodní kámen FLEXI – SLATE

• Koupelnové a kuchyňské obložení
• Ozdoba architektonických prvků
• Místo tapety na stěny interiérů
• Fasádní obložení staveb
• Dekorace nábytku, stropů, stěn
• Obložení krbů a další

Konzervativní šedá i módní terakota
Široké možnosti použití přírodního břidlicového kamene FLEXI – SLATE
ještě umocňuje pestrý výběr dekorů. Můžete dát přednost konzervativní podobě a vybrat si z několika odstínů šedé. Stejně tak jsou k dispozici odvážnější a módní odstíny, jako je třeba indigová nebo terakota. V tomto případě už záleží jen na individuálním vkusu a designu interiéru nebo exteriéru.