Bylo samozřejmé, že přijde něco, co může dát šanci těm, kteří mají času poskrovnu. Tou šancí může být právě firma na úklid bytu nebo hospodyně.

Nenechte se mýlit, ona taková paní na výpomoc je v posledních letech naprostý hit a neuvěřitelná pomoc ve chvíli, kdy ji prostě potřebujeme.


Ale jak najít tu správnou pomocnici?
Možností je hned několik...


Úklidová agentura

 

Klasická firma jejíž pracovní náplní je většinou nejen běžný úklid domácnosti, ale také uklízení po malování či stavebních úpravách bytu je opravdu výhodnou možností pro každého pracovně vytíženého člověka. V nabídkách firem je mimo běžného úklidu i možnost zajistit pracovníky na jednotlivé domácí práce. Neradi žehlíte, či vysáváte? Není problém, firma zajistí přesně to, co požadujete.

Výhodou najmutí si pracovní síly z agentury je to, že pracovník je jistě prověřený a firma za něj zodpovídá. Pokud se stane nějaká nehoda a něco se třeba rozbije vinou tohoto zaměstnance, firma je pojištěna a přeci jen je to pro vás mnohem větší záruka solidnosti.

Služeb úklidové firmy tedy můžete využít nejen v pravidelné péči o domácnost, ale také jednorázově v situacích, kdy řešíte třeba velký úklid nebo kdy máte nějaký mimořádný výpadek.


Inzerát


Stále více lidí nejen hledá, ale nabízí své služby právě formou podání inzerátu, ať již na internetu nebo třeba v časopise. Pokud se rozhodnete pro hledání pomocnice přes inzerát, požadujte vždy osobní setkání, na kterém požadujte předložení dokladů a referencí. Ono pustit do bytu neznámého člověka přeci jen není jen tak. Lépe je prodiskutovat možnost spolupráce nejdříve na neutrálním místě a pak se teprve rozhodovat.

Nejlepší možností je, pokud se rozhodnete to s pomocnicí zkusit být doma v době, kdy je pravidelný úklid prováděn. Důvěra je sice hezká vlastnost, ale přeci jen je třeba být ostražití.


Poptejte se v okolí a u známých


Rozhodně asi ta nejlepší možnost, jak získat spolehlivého pomocníka je právě reference od přátel. Proto se neváhejte ve svém okolí poptat, zda někdo nemá zkušenost nebo jestli třeba nemá v rodině někoho, kdo by o takovou práci stál. Mnohdy se najde něčí maminka či babička, jejíž služby rádi využijete. Navíc tak můžete získat nejen dobrou hospodyni, ale třeba i milou kamarádku nebo náhradní babičku pro své děti. Nakonec zjistíte, že vy i ona dotyčná osoba si máte co nabídnout a říci.


Ještě pořád váháte? Co tomu asi řekne rodina a okolí? Nebudou mne mít za neschopnou postarat se o vlastní domácnost?

Nenechte se odradit případnými ironickým poznámkami okolí, jen vy sama víte, že proto, aby jste se mohla věnovat své rodině a také zaměstnání jste učinila to nejlepší rozhodnutí.