Dnešní doba nám přináší nepřeberné možnosti inspirace v katalozích, internetu a v neposlední řadě i v radách bytových architektů a odborníků. Máme dnes obrovskou výhodu, že díky neustále novějším a dokonalejším technologiím máme možnost realizovat téměř všechny naše představy a sny, jak by měl náš domov vypadat. Důležitou roli v dokonalém interiéru dneška hrají detaily a jedním z nich jsou i profily a lišty rozmanitých druhů a použití. Mimo svoji praktickou funkci nám dávají i možnosti, jak náš interiér opticky a esteticky dotvořit.
Již 10 let se v naší firmě PROFIL Team s.r.o. snažíme přinést našim zákazníkům a obchodním partnerům to nejnovější a nejatraktivnější v sortimentu profilů a lišt ke všem druhům podlah, obkladů a dlažeb. Mimo vlastní produkci spolupracujeme s několika renomovanými zahraničními výrobci, což nám umožňuje vytvořit nejpestřejší sortiment, díky kterému jsme schopni uspokojit drtivou většinu požadavků a představ tuzemských i zahraničních zákazníků.

Nejpoužívanější a nejznámější skupinou lišt jsou SOKLOVÉ PROFILY. Máme je doma asi všichni, protože nám umožňují překrýt spojení mezi podlahou a stěnou místnosti. Snahou většiny našich zákazníků je volit provedení lišty, které se co nejvěrněji podobá designu podlahy (plastové profily nebo MDF profily s potiskem imitace dřeva). Ti odvážnější ale v poslední době nacházejí stále větší oblibu v eloxovaných hliníkových profilech s různými odstíny atraktivních kovových povrchů. Výborného výsledku dosáhneme použitím lišt, do nichž se vkládá proužek samotné podlahové krytiny.

prechodove listy

PŘECHODOVÉ PROFILY
jsou další skupinou lišt, které slouží ke spojení nebo dilataci podlahových ploch. Dnešní doba je především ve znamení samolepících profilů, které jsou oblíbené pro jednoduchost montáže a výborné dilatační vlastnosti. Nabízíme je ve více než 30-ti odstínech imitace dřeva (laminátová fólie) a 7-mi odstínech eloxovaných povrchů. Nejpoužívanější šířky jsou od 30 až do 100 mm, speciální profily mají šířku i 140 mm.

Jestliže chceme zvolit správnou lištu pro spojení nebo přechod našich podlah, musíme znát především rozdíl mezi jejich výškami. To je základní kritérium pro volbu správného profilu. Přechodové profily mají i jiné možnosti montáže. V místech s vyšší zátěží doporučujeme použít profily se šroubky nebo profily se skrytými trny pro upevnění do podkladu. Tyto typy nám zaručí zejména pevný spoj mezi podlahami a podkladem.

schodove listy

Široké použití nejen při finální úpravě schodů mají SCHODOVÉ PROFILY a hrany. Jsou vhodné i pro ukončení podlah, rámování teplovzdušných konvektorů, čistících zón, aj. Vyrábí se nepřeberné množství druhů od jednoduchých lišt pro překrytí hrany schodu po celé systémy, kterými dotvoříme obložení schodů např. vinylem.

O lištách, profilech a jejich použití by se toho dalo napsat ještě mnoho. Informace o dalším sortimentu naleznete na našich webových stránkách www.profilteam.cz. S výběrem nebo montáží profilů Vám rádi poradíme v našich provozovnách v Kroměříži a v Praze nebo na našich telefonních číslech a e-mailech.

Jestliže právě dotváříte svoje bydlení nebo se k tomu teprve chystáte, přeji Vám za PROFIL Team fantazii bez hranic, tvůrčí kreativitu a nezapomeňte – „U nás mají lišty hnízdo“ !!!

Lubomír Halamík
PROFIL Team s.r.o.

PROFIL Team logo