Mobilní kompresory z dílny švédské společnosti Atlas Copco tvoří asi jednu třetinu celkové celosvětové produkce. A jakmile si jeden pořídíte, ihned pochopíte proč. Minimální spotřeba paliva, pohodlná obsluha nebo vysoká účinnost dělají z mobilních kompresorů Copco vynikající pomocníky na jakékoliv stavbě nebo rekonstrukci. Tak si je pojďme představit trošku blíže.

Inteligentní motory pro minimální spotřebu
Mobilní kompresory Atlas Copco pohání buďto dieselové motory značek Kubota a Deutz nebo benzinové motory Honda. Menší kompresory (řady 7) jsou vybaveny plně automatickým regulátorem, který průběžně upravuje otáčky motoru podle poptávky vzduchu, čímž snižuje spotřebu paliva na nezbytné minimum. Nejvýkonnější kompresory s motorem Deutz pak díky inteligentnímu systému řízení mají vůbec nejnižší spotřebu paliva ve své třídě. Právě pro svou hospodárnost jsou kompresory Atlas Copco vyhledávaným zbožím napříč malými, středními i velkými firmami.

Důraz kladený na detaily

Společnost Atlas Copco svou pozici vedoucího hráče na trhu mobilních kompresorů nezískala jen tak náhodou. Umístění všech ovládacích prvků na jediném panelu pro snadnou obsluhu, použití práškově lakované oceli Zincor pro odolnost vůči korozi, praktická kolečka pro pohodlnou manipulaci nebo nízká hlučnost a emise výfukových plynů možná na první pohled vypadají jen jako detaily, avšak v konečném důsledku maximalizují komfort i účinnost vaší práce.

Vhodné pro nejrůznější aplikace
Kompresory Atlas Copco jsou dle svého výkonu rozděleny do několika tříd a pokrývají širokou škálu potřeb stlačeného vzduchu – od mobilních kompresorů pro bourací a obecné stavební práce až po vysokotlaké kompresory určené k vrtání, tryskání suchým ledem, pískování nebo zafukování optických vláken. A jestliže jejich pomoc potřebujete pouze jednorázově, u autorizovaných českých prodejců si kompresory můžete i vypůjčit.