Bez stavebních úprav
Nadzemní bazény se těší velké oblibě především pro jejich jednoduchou a rychlou montáž, která zpravidla nevyžaduje žádné stavební úpravy. Z tohoto důvodu jimi můžete snadno a bez větších starostí zatraktivnit svou zahradu. 
Mezi další příjemné vlastnosti nadzemních bazénů dále patří jejich minimální údržba. Přestože to tak na první pohled nevypadá, také bazény vyrobené z PVC jsou velmi odolné. A pokud přece jen dojde k poruše, lze je celkem snadno opravit. Kdo nemá k nafukovacím bazénům příliš velkou důvěru, ten může dát přednost bazénu se snadno sestavitelnou kovovou konstrukcí. 
Na rozdíl od zapuštěných lze oba druhy nadzemních bazénů podstatně snáze přestěhovat. 
Nespornou výhodou jsou rovněž relativně nízké pořizovací náklady. Menší nadzemní bazén pořídíte i za pár tisíc korun. A pokud využijete sezónních výprodejů, tak získáte ještě nižší cenu. S velikostí bazénu, jeho hloubkou, kvalitou a nadstandardními možnostmi pak pochopitelně tato cena roste. 

Pro náročné
Požitkáři a milovníci vodních radovánek s vyššími nároky se nespokojí jen tak s obyčejným bazénem. Proto pro ně máme tip, a to, aby si koupili nafukovací vířivý bazén, v němž si mohou užívat slastného masážního proudění vody a bublinek. Vodu lze vyhřát na poměrně vysokou teplotu. 

Pro nejmenší 
Také děti, které ještě ani neoslavily své první narozeniny, se potřebují v létě trochu ochladit. Nevýhodou klasických nafukovacích bazénků z PVC se dvěma až třemi prstenci je, že se snadno poškodí. To však nehrozí u mělkých bazénků z pevného tvarovaného plastu, např. ve tvaru hrocha. Tento typ bazénků lze v případě potřeby využít i jako pískoviště. Pokud svým dětem takový pořídíte, jistě oceníte, že jejich součástí je praktický poklop, který chrání vodu před zejména před létajícím hmyzem.