Pro komfort při výběru a nákupu pro váš soukromý či komerční interiér. Nabízíme také službu bytového designéra, který Vám dokáže pomoci s výběrem nejvhodnějších materiálů právě pro váš interiér.


Čtyři představováné kolekce tapet, jsme vybrali, protože skvěle demonstrují, jak různorodý je současný trend, jak v materiálech tak v barvách a vzorech. V jednom se však kolekce tapet různých výrobců shodují. V barevném ladění do tónů šedé a béžové. A v používání
skleněných perel, či křemičitého písku k vytváření dekorů.


Belgický výrobce tapet Arte, uvedl na trh čtyři kolekce, z nichž je každá naprosto jiná, všechny však s klasickým rukopisem společnosti.


Kolekce OnLine 
Kolekce je pro značku Arte trochu netypická. Je moderní, ale snadno integrovaná do jakéhokoli interiéru. Návrháři se inspirovali architekturou. Hledali něco univerzálního, co by mohlo být rychle přijato a použito.
Obsahuje řadu pruhovaných motivů. Ekvidistantní, vertikální a jemné proužky, linie, které se křížem krážem protínají. Vlnitá hra čar a vzorů ve vrstvách nad sebou, což navozuje vzhled hloubky prstoru.
Barevná paleta kolekce OnLine je velmi zdrženlivá bez křiklavých barev. Ty dodávají interiéru klidný ráz. Nabízí ideální barvy k propojení interiéru s exteriérem.
 



Kolekce Metal X Glass
Kolekce
je založena na úspěchu předchozích „kovových“ kolekcí tapet od Arte. Z těch byly vybrány bestsellery, jenž umístili do nové barevné palety. Speciálně v této kolekci jsou designy širokých svislých pruhyů a květin tvořeny velmi jemnou strukturou složenou z jemných skleněných perel na oxidované kovové fólii s mistrovským účinkem.Tapety kolekce Metal X Glass působí možná trochu barokně, ale přesto si drží jemnost a diskrétnost.

 

Kolekce Paradise
Kolekce jednoznačně inspirovaná přírodou. Kolekce vinylových tapet výrazných florálních motivů a přírodních barev, volně navazující na úspěšnou
Tropicalii. Příroda v podání Paradise není pouze pozadí, je jasně v čele. Velké listové motivy tropických rostlin v plné souhře linek. Dominantní, svůdné přitahující Vaši pozornost.
Díky těmto originálním tapetám pocítíte, jakobyste byli v brazilských deštných pralesech. Ve své mysli, můžete cítit tropické, vlhké lesní půdy.
Barevná paleta kolekce je teplá a bohatá. Obsahuje ne méně než 21 tónů, z nichž by se všechny mohly setkat v přírodě včetně stříbrné nebo měděné. Kolekci doplňují textiliie navazující velkými listovými motivy na drsné vazbě přírodního materiálu.



Flamant Suite III Velvet

Spolupráce Flamant a Arte je jako vždy ohromující.
Flamat Suit III Velvet je unikátní, inovativní a propracovaná kolekce tapet, která si hraje
s protiklady: matné a lesklé, upjaté, květinové, drsné, sametově měkké, tmavé a stříbrné...
Ústředním vzorem kolekce je tapeta na první pohled s jemým vzorem, ten je tvořen hrubě tkaným lněným základem, který doplňují buď pruhy z měkké sametové vrstvy nebo částečně tištěné částečně nalepené sametové části květin.
Flamant Suite III Velvet kolekce tapet je nezaměnitelná. Bude pravděpodobně apelovat spíše na mladší cílovou skupinu.
Co se týká barev udali Arte a Flamant trendy letošního podzimu a zimy do tónů šedé, béžové a hnědé. Snad by se mohly zdát fádní, ale to rozhodně nejsou. Jsou to barvy, které patří do současného moderního interiéru. 



Vše můžete osobně vidět na showroomu OPTIMAL INTERIER DESIGN v Praze, každý den mimo neděle, od ponělí do pátku 10 – 19, v sobotu pak 10 – 14.

Showroom
U Nádražní lávky 5
186 00 Praha 8
tel: +420 224 829 326
www.optimal-design.cz