Proč podlahové topení?
Podlahové vytápění má ve srovnání s klasickými radiátory celou řadu předností. V prvé řadě přináší podstatně vyšší komfort bydlení. To, že podlaha v domě není studená, oceníme nejvíce v místnostech jako je dětský pokoj (protože si děti hrají nejvíce na zemi), ložnice a koupelna, kde často stoupáme bosou nohou na zem. Teplo od nohou má samozřejmě i své zdravotní opodstatnění, již naše prababičky dobře věděly, že nohy mají být v teple, kdežto hlava v chladu. Další nespornou výhodou je úspora nákladů na vytápění. Pokud máme v domě podlahové topení, stačí nám vytápět místnosti na nižší teplotu. To, že k dosažení tepelné pohody není nutné místnosti přehřívat, má příznivý vliv také pro naše dýchání.


Zdroj foto: ISIFA
Praktické elektrické rohože
Podlahové vytápění lze řešit buď jako teplovodní podlahové topení nebo elektrické podlahové topení. V případě teplovodního topení se instalují do betonu pod podlahu trubky, elektrické vytápění je tvořeno topnými kabely nebo rohožemi, což jsou v podstatě topné kabely zafixované ke tkanině. Vzhledem k tomu, že elektrické podlahové topení lze snadno instalovat také dodatečně, přestavuje vhodné řešení právě pro rekonstrukce. Pokud si chcete zpříjemnit pobyt v koupelně, stačí pořídit topnou rohož pro podlahové topení. (Systém podlahového topení pomocí topných rohoží lze samozřejmě nainstalovat i jako hlavní zdroj vytápění.) Instalace není nijak složitá, montáž spočívá v tom, že rohož pomocí lepicí pásky zafixujete k podlaze.

Instalaci zvládnete sami

Říkáte si, že když to není složité, a dokonce ani drahé (rohož koupíte již cca od 1200 Kč), tak si podlahové topení také pořídíte? Pak Vás jistě bude zajímat, že v internetovém obchodě www.elny.cz najdete nejen rohože, ale kompletní sady určené pro svépomocnou instalaci včetně instruktážního DVD. Nestoupejte bosýma nohama na studenou zem, když nemusíte, a mějte pěkně teplíčko rovnou od podlahy!