Vzhledem k možnosti zasklení bezpečnostními skly, nejsou tyto prosklené dveře nijak nebezpečné. Zasklívají se stejně jako okna skly s nízkým součinitelem prostupu tepla (trojskla Ug= 0,5 W/m²K), tedy zaručují i velmi dobré tepelně-izolační vlastnosti.


Vybrat si můžeme ze dvou základních typů:

1. Posuvné dveře sklopně odsuvné
jsou konstrukčně velmi podobné oknům, spodní část chrání, stejně jako okna, hliníková rámová okapnice.
Výhodou posuvných dveří v tomto provedení je stejný design s ostatními okny a běžnými balkonovými dveřmi. Tyto prvky zaručují i stejnou tepelnou izolaci jako okna, jsou stejně utěsněna, liší se pouze kováním, které umožňuje posuv.


2. Zdvižně posuvné dveře - HS portál (HEBE SCHIEBE)

si získávají stále větší oblibu mezi ostatními systémy posuvných dveří díky snadnému a komfortnímu ovládání a bezbariérovému prahu (hliníkový práh s plastovými díly přerušující tepelný most). Nevýhodu tohoto typu dveří jsou horší tepelně-izolační vlastnosti.
Ačkoli na první dojem působí velmi lehce a křehce, lze tyto dveře využít pro posuvná křídla velkých rozměrů s vyšší hmotností. Křídlo se posouvá ve vlastní kolejnici paralelně s rámem a neotevíravou částí, vozíky jsou elegantně skryty uvnitř posuvného křídla. Zdvižně posuvné dveře se vyrábí v různých provedeních jako jednokřídlové a dvoukřídlové s více variantami směru otevírání křídel.


Balkonové a posuvné dveře
se vyrábí ve stejných profilových skupinách, dřevinách i barvách jako okna a vchodové dveře. Některé z nich mohou mít i bezbariérové prahy a proto jsou pohodlnější pro frekventovaná místa. Často tyto dveře nazýváme franzouzskými okny. Jejich obvyklé využití je pro přístup na terasy či zahrady.

V nabídce společnosti Slavona jsou tři profilové řady oken a dveří:
KLASIK SL70 - pro běžné rodinné domy a rekonstrukce
SLAVOHEAT SL80 - pro nízkoenergetické domy
SOLID COMFORT SC - pro pasivní domy

Okna a dveře jsou součástí obálky budovy, která slouží pro uchování tepla uvnitř budovy. Z hlediska tepelné izolace budou okna i dveře vždy nejslabším článkem obvodového pláště kudy uniká nejvíce tepla. Proto je kladen velký důraz na parametry oken a dveří, zejména na jejich tepelně-izolační vlastnosti.
Nová okna a dveře SOLID COMFORT vyhoví svými parametry s rezervou standardu pasivního domu, ale samozřejmě jsou vhodná i pro běžné rodinné domy, kde také díky svým dobrým parametrům zajistí úspory za vytápění a výrazně zlepší tepelnou pohodu v místnosti. Další velmi důležitou vlastností oken a dveří SOLID COMFORT jsou zvýšené hodnoty teploty na povrchu z vnitřní strany, tím se zabrání nežádoucí kondenzaci vodních par - rosení oken.
Pro pasivní domy jsou okna a dveře s podobnými parametry nutností a pro běžnou výstavbu RD jsou velmi dobrou volbou.



SLAVONA s.r.o.

Stálkovská 258, 378 81 Slavonice
tel. +420 384 493 400, fax: +420 384 493 223
www.slavona.cz