Od Švédska přes Dánsko, Velkou Británii, Německo až po Francii s Itálií, téměř po celé Evropě dnes rostou jako houby po dešti nejen jednotky tepelných čerpadel určených pro rodinné domy, ale dokonce také velké projekty obřích tepelných čerpadel či celých „farem“ tepelných čerpadel, jež mají za úkol dodávat teplo celým městům či městským čtvrtím!

Tepelná čerpadla fungují po celý rok
Výhodou tepelných čerpadel je nejen jejich univerzálnost daná velkým počtem zdrojů energie (vzduch, voda, geotermální teplo), ale také nízkými provozními náklady a dlouhou životností (právě jedna z největších slabin větrných elektráren umístěných na moři). Tepelná čerpadla jsou schopna dodávat potřebné množství energie po celý rok, bez vysokých nároků na místo instalace, tj. čerpadla nevyžadují orientaci na konkrétní světovou stranu, minimální intenzitu či dobu slunečního svitu apod.

Navíc, s tepelnými čerpadly Vám odpadá stres spojený s rostoucími cenami komodit, jako jsou uhlí, zemní plyn, dřevo či elektřina! Zdroje tepla pro tepelná čerpadla je v okolí Vašeho domu dostatek a je zdarma, viz porovnání zde.

Trh s tepelnými čerpadly zažívá boom napříč kontinentem
I pro samotné domácnosti jsou dnes velmi často jasnou volbou právě tepelná čerpadla, v některých spolkových zemích Německa dnes najdete tepelné čerpadlo coby hlavní zdroj energie u cca 40 % novostaveb. Tak, jak se jednotlivé státy Evropské unie připravují na rok 2021, po kterém nebude možné na území Unie získat stavební povolení na nemovitosti s vysokou energetickou náročností, tepelná čerpadla zažívají renesanci prakticky napříč celým kontinentem.

I Vy zvažte tepelné čerpadlo jako hlavní zdroj energie
Proto i Vy, pokud zrovna hledáte zdroj energie pro Vaši novostavbu či náhradu za Váš současný kotel na tuhá paliva, případně elektřinu, zvažte tepelná čerpadla jako nový hlavní zdroj tepla.

Nejenže se budete moci těšit z nižších účtů za teplo, ale také si zvýšíte pohodlí (tepelná čerpadla jsou zcela bezobslužná) a uděláte něco dobrého pro životní prostředí.