Oblíbené předokenní rolety
Stínící technika je důležitou součástí vybavení moderního bydlení, a to z několika důvodů. V prvé řadě umožňuje účinně regulovat intenzitu denního světla v interiéru. Vedle své stínící funkce pak přispívá k ochraně soukromí a má i svůj bezpečnostní význam, protože dokáže odradit případné nepoctivce od jejich nečistých úmyslů. Další velkou výhodou je zamezování tepelných ztrát, což pomáhá snižovat náklady na vytápění. Právě zvýšení bezpečnosti a snížení nákladů na provoz domu (nejen v zimě na vytápění, ale také v létě na klimatizaci) patří mezi hlavní přednosti předokenních rolet.

Snadná a rychlá instalace
Předokenní rolety, které v současnosti patří mezi nejvyhledávanější prvky exteriérové stínění, lze díky roletovým překladům začlenit nejen do novostavby, ale i do stávajících objektů v rámci rekonstrukce. Roletové překlady Heluz mají navíc tu výhodu, že umožňují snadné a rychlé osazení venkovních stínících systémů. Jejich nenáročnou instalaci usnadňuje skutečnost, že se jedná o kompaktní výrobek, který není nutné pracně sestavovat, ale postačí ho osadit na zdivo do lože z cementové malty. Roletové překlady Heluz proto nacházejí své uplatnění jak u venkovních okenních rolet, tak u dalšího oblíbeného prvku stínící techniky, kterými jsou venkovní žaluzie.

Roletové překlady

Další výhody roletových překladů
A jaké další přednosti mají tyto roletové překlady? Je to především variabilita, která umožňuje namontovat do překladu rolety nebo žaluzie s manuálním i elektrickým ovládáním. Při samotném provozu pak oceníte snadnou údržbu stínící techniky, neboť prostor s roletou je dobře chráněn proti nečistotám. Společně se zamezením vzniku tepelných ztrát nebo naopak přehřívání místností (součástí překladů je tepelná izolace), Vás potěší výrazné omezení pronikání hluku zvenčí a v neposlední řadě i to, že roletové překlady umožňují skrýt vodící lišty pod omítku.