Mohl byste krátce charakterizovat spojení GARDINIA, ALUGARD a inteligentní dům?
Samozřejmě . Každý kdo sleduje dění kolem sebe v počítačové technice, tak přestává pomalu věřit vlastním očím. To že používáme GPS u automobilů je dnes vcelku všední věc. To že umíme naprogramovat teplotu v místnosti také ne každého překvapí. Dnes je ale těch možností mnohem víc. Počítače se stávají nejenom prostředníky v naší komunikaci, ale pomáhají nám stále víc
a víc udělat náš život lehčí. I my samozřejmě nasloucháme trhu a snažíme se mu vyjít vstříc. Myslím si, že GARDINIA, ani ALUGARD nejsou výjimkou a že se nám daří držet krok s touto technikou, jejími vymoženostmi a možnostmi.

Co to znamená „držíme krok“, je možné tuto techniku opravdu pro potřeby zastínění bytu, nebo pro vnitřní dekoraci využít?
Ano, dnes se dá za pomoci aplikací v chytrém telefonu, notebooku, nebo tabletu ovládat jakýkoli prvek, který je v našem případě vybaven motorem s možností dálkového ovládání. Není to jenom žaluzie, plisé, či roleta. Dnes se dá motorovým pohonem vybavit i technika japonské stěny, technika shrnovacích, římských rolet, nebo technika na zavěšení záclon či závěsů.
Představte si, že jste někde na dovolené, nebo na služební cestě. Pořídili jste si novou sedací soupravu a o síle slunečních paprsků víte své. Jenomže máte v pokoji krásné květiny, které světlo potřebují a teď potřebujete řešení. A právě takové řešení se Vám v tento okamžik nabízí. Proč zatahovat závěsy na celý den, když víte, že se sluníčko do pokoje dere mezi dvanáctou
a čtrnáctou hodinou. To je ten čas, který si pamatujete, nebo dáte do připomínek, a pak už jen vytáhnete svůj chytrý telefon, tablet, nebo notebook a přes aplikaci vydáte příkaz k tomu, aby se závěsy, nebo záclony zatáhly. Nebo aby se spustily rolety, či plisé. Výhodou takové chytré aplikace je i to, že Vám v telefonu bude zobrazen Váš obývací pokoj a Vy můžete závěs, záclonu, nebo roletu, či plisé zastavit přesně v té poloze, v jaké chcete.

Automaticke zastineni domu

Takže musím pokaždé použít aplikaci telefonu, notebooku, nebo tabletu?
To vůbec není třeba. Všechny tyto prvky můžete kromě ovládání přes aplikaci, ovládat z domova pomocí ručního dálkového ovládání. Záclonové kolejničky jsou navíc vybaveny tzv. inteligentními motory, které kromě jiných impulsů, reagují i na úplně jednoduché ruční ovládání. To znamená, že za závěs, nebo za záclonu jednoduše zatáhnete, motoru tím dáte impuls a on dokončí celou operaci za Vás. Pro ty, kteří jsou zapomětliví, můžeme doporučit instalaci s využitím programových zařízení, nebo senzorů na postup sluníčka atd. Těch možností, jak využít tuto techniku je opravdu mnoho.

Představme si pokoj, nebo byt, kde mám na každé kolejničce, roletě, plisé či japonské stěně motorový pohon, tak to musí být pěkný hluk, když se dá vše do pohybu.

Myslím si, že takové obavy jsou dnes liché. Motory, které nabízí GARDINIA, nebo ALUGARD jsou tiché. Kromě toho pro potřebu například motorizace rolet, či minirolet (to jsou rolety upevněné přímo na rám okna) máme motory s lithiovými bateriemi. Ty vydrží 6-8 měsíců a pro další provoz, je potom znovu dobijeme. Myslím si, že to je řešení i pro sluneční zastínění například střešních oken, různých oken ve schodištích, prostě tam, kam běžně nedosáhnete
a potřebujete žebřík.

motoricke zastineni koupelny

Zkuste si představit, že si takovou radost a usnadnění života dopřejete. Přijďte k nám, napište nám na e mail gardinia@gardinia.cz nebo zavolejte na naši zelenou linku 800 102 006 a uvidíte, že najdeme řešení i pro Vás.

Pane Záhoři, děkujeme Vám za příjemný rozhovor a přejeme Vám mnoho spokojených zákazníků.