Co rozumíme pojmem kvalitní stínicí technika?
Kvalitní stínicí technika je zařízení, které umožňuje regulaci světla a tepla v místnosti. Asi si říkáte, že za takovou stínicí techniku lze považovat i obyčejný závěs. Avšak na trhu jsou mnohem sofistikovanější výrobky jako rolety, žaluzie nebo markýzy, které světlo a teplo dokážou regulovat efektivněji. Jsou vyrobeny z moderních materiálů a variabilně ovladatelné.

Moderní stínicí technika vám pomáhá efektivně spořit od jara do zimy
Výše uvedené stínění šetří náklady na vytápění, klimatizaci i osvětlení místnosti. Udržuje stálé klima. Zároveň díky široké škále materiálového a designového provedení skvěle vypadá a zdobí váš dům.

V zimě jsou venkovní rolety nebo žaluzie schopné snižovat tepelné ztráty. Hliníkové nebo plastové lamely vyplněné polyuretanovou pěnou okno izolují od venkovního prostředí. Zároveň vytvoří vzduchovou kapsu, která zabraňuje úniku tepla z místnosti.



Když v zimě svítí slunce, stačí rolety či žaluzie vytáhnout a nechat dům prohřát slunečními paprsky. Tuto energii máte zcela zdarma, tak proč ji efektivně nevyužít.

Také v létě můžete výrazně ušetřit a to především za klimatizaci. Stažené rolety nejen perfektně zastíní interiér, ale zároveň odrážejí sluneční paprsky, které by jinak místnost ohřívaly.

Komu jsou zatažená okna nepříjemná, může využít markýzu. Skvěle se hodí například na venkovní terasy či balkóny. Markýza okna nezatemní, ale dokáže odrážet sluneční paprsky a udržovat stín v okolí oken.

Výhodou moderní stínicí techniky je také schopnost regulace světla v místnosti a to nejen v případě, kdy svítí slunce. Správným nastavením lamel získáte více světla, i když je venku pod mrakem.

Nevyhazujte peníze z okna ven a raději investujte do kvalitního stínicího zařízení, které vám s sebou přinese i další řadu výhod.