Na základě propočtů o míře úspory tepla se jako velmi efektivní řešení ukázalo být zateplení podlahy na půdě, kterou může běžně unikat až 30 % tepla. Vysokou oblibu si získává foukaná minerální izolace MAGMARELAX®. Tento vysoce kvalitní a prověřený způsob zateplení je výhodný zejména díky rychlé aplikaci, která se dá realizovat během 3 – 5 hodin a díky tomu dokáže pomoci s úsporami za vytápění doslova okamžitě. Dalším kladem MAGMARELAXU® je snadnost aplikace - před samotným izolováním není třeba vystěhovat prostor či výrazněji narušovat chod domácnosti. MAGMARELAX® je možné aplikovat na volné otevřené plochy či nafoukáním do skulin a otvorů. Velkou výhodou této izolace je její nehořlavost a odolnost proti plísním a vlhkosti, což se příznivě odráží na její životnosti. Foukaná technologie zaručí, že se izolační materiál dostane opravdu všude a dokáže vyplnit každou skulinku.

foukana izolace

O efektivnosti jednotlivých izolačních opatření si můžeme udělat představu na srovnání uvedeném v následující tabulce. Srovnání je vypočítáno pro modelový příklad rodinného domu se 2 obytnými podlažími, na zastavěné ploše 90 m2, s vytápěnou podlahovou plochou 147,42 m2, s kompletním podsklepením a půdou.


Srovnání efektivnosti izolačních opatření na rodinném domku
srovnani efektivity zatepleni

Představu o tom, kolik tepla dům spotřebuje před izolováním a po zaizolování vybrané části, je možné získat z následující tabulky. Pokud zhodnotíme spotřebu tepla „před“ a „po“, zjistíme, že v některých případech lze dosáhnout opravdu značných úspor, s rozdílem oproti původnímu stavu v řádu až téměř dvou desítek MWh. Pokud však zohledníme i parametr ceny za pořízení daného opatření, získáme nový rozměr, díky kterému lze objektivně a reálně zhodnotit, jak je dané řešení vlastně ve výsledku výhodné.


Srovnání spotřeby tepla před a po izolování
srovnani spotreby tepla

Největším problémem pro většinu z nás je však asi zorientovat se v široké nabídce mnoha druhů izolací, které se liší svými vlastnostmi, způsobem a rychlostí aplikace a samozřejmě i cenou. Abychom se mohli správně rozhodnout a zvolit nejvhodnější izolaci, měli bychom u jednotlivých typů izolací porovnávat vícero faktorů a rozhodnout se na základě celkové převažující výhodnosti pro nás.


Srovnání tepelně izolačních technologií
srovnani teleplne izolacnich technologii

O společnosti IP Izolace Polná
IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. je specializovaná firma zabývající se úsporou energií v prostředí veřejného a komerčního sektoru i domácností. Je výhradním dodavatelem systému foukané minerální vlny MAGMARELAX® pro Českou republiku. Společnost se zabývá také poradenskou činností, zejména pak návrhy opatření směřujících k úsporám nákladů za vytápění. Součástí služeb je také energetické poradenství včetně vypracování energetických auditů, odborných posudků, termografického měření, žádostí o dotace a komplexního vedení energetického hospodářství. Od roku 2003 má společnost zavedený systém řízení jakosti ISO 9001:2008 certifikovaný společností DNV.

IP IZOLACE POLNÁ vznikla v roce 1995 jako fyzická osoba. V roce 1997 se přeměnila na společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. Do roku 2008 společnost zrealizovala zakázky pro více než 8 600 zákazníků s celkovým objemem přes 200 000 m3 izolace. Společnost se sídlem v Polné u Jihlavy nabízí zákaznický servis ve všech regionech České republiky. Své zastoupení má i na Slovensku. 

izolace Magmarelax

Nyní akce pro Vás na foukanou minerální izolaci sleva 30%!


Více informací získáte na www.magmarelax.cz/akce nebo na telefonní lince 800 100 533.