Zlatá koupelna
Hned v úvodu naší výpravy do světa luxusních koupelen nastavíme laťku pěkně vysoko. Koupelna je rodu ženského, a proto se nikdy neurazí, když se ji rozhodnete zkrášlit zlatem, případně drahým kamením. Začněme krátkou zastávkou v nejdražší koupelně světa, která není vyrobena z ničeho jiného než ze zlata. Kdybyste zlatou koupelnu chtěli spatřit na vlastní oči, museli byste za ní pěkně daleko, a to do Hongkongu. Její otec, čínský klenotník Lam Sai-Wing, tímto drahým kovem rozhodně nešetřil. Zlatě se totiž neblyští pouze zařizovací prvky, jako jsou umyvadla a toalety, ale velké množství doplňků – WC štětky nevyjímaje. 

Ptáte se, na kolik by Vás tato koupelna vyšla? Není to tak zlé, v pohodě se vejdete do miliardy korun. Cena zlaté hongkongské koupelny činí v přepočtu zhruba 75 milionů korun. Jestliže po takové koupelně toužíte, dlouho neotálejte. Podle odborníků cena zlata ještě poroste! 

Svět módy je velmi nestálý a proměnlivý, avšak v období ekonomické krize může být investice do zlata (tedy i do zlaté koupelny) více než rozumná. 

Koupelna v záři křišťálu 
Pokud se spokojíte s pohledem na koupelnu vyrobenou z křišťálu, ušetříte za letenky do této přístavní asijské metropole. Stačí si udělat výlet do centra Prahy. Kromě cestovného Vám v kapse zůstane dalších více než 73 milionů korun. Křišťálová koupelna totiž stojí pouze 1 825 000 Kč! Interiér je unikátním spojením značkových skleněných komponentů Swarovski a ručně vyrobených ocelových prvků Kludi. Tato princezna mezi koupelnami (královna byla přeci ze zlata) se jmenuje Dazzling Dream. Nás zde nejvíce zaujal sprchový kout s LED diodami, které pomáhají vytvářet iluzi, že se sprchujete barevnou vodou! Napadá nás jediné. Proč si zde neužít romantické večerní sprchování ve dvou?

Luxus s nohama na zemi
A nyní se trošku vzdalme lákavému světu snů a o to více se přibližme realitě. Pokud toužíte po luxusním vzhledu své koupelny, můžete tak učinit použitím některého z následujících atributů: mramor, marocká či benátská štukovaná omítka, podlahy a nábytek z tmavých tropických dřevin, zapuštěná vana s designovými bateriemi, anebo koupelnová televize. Za zmínku stojí také topná zrcadla, případně obrazy. Technologicky se jedná o přídavná topná tělesa, která zpříjemňují Váš pobyt v koupelně tím, že obohacují interiér citelným přídavkem sálavého tepla. 

Nejedná se o žádné laciné položky, můžeme si je však spíše dovolit nežli zlatou či křišťálovou koupelnu. 

Tip: Kdo si potrpí na spíše na rustikální design (inspirovaný středomořským venkovem), ten si může nechat do koupelny zabudovat širokou vanu s mramorovým obložením a nábytek z masivu světlého dřeva. Na podlahu doporučujeme buďto mramor, anebo levnější kámen, který ho imituje. Pak už nezbývá, než sjednotit design kovových prvků koupelnového nábytku s bateriemi. 

Nemusí být zlato, co se třpytí! 
Vzhledem k cenám zlatých nebo křišťálových koupelen si je většina z Vás s největší pravděpodobností nebude moci dovolit. Doufáme proto, že Vám postřehy z naší výpravy poslouží přinejmenším k inspiraci. Vždyť nemusí být vždy zlato, co se třpytí. Na stěny můžete použít obklady ve zlaté barvě a baterie mohou být jen pozlacené! Drahé kamení lze nahradit skleněnými prvky v rozmanitých barevných odstínech. Vsadíme se, že na první pohled nikdo nic nepozná. Proto se nedivte, jestliže se Vám v koupelně tu a tam nějaké obarvené sklíčko ztratí!

Náš tip: Rolety