Sofistikovaná inteligence termostatické hlavice myslí za svého uživatele a nabízí mu řadu předinstalovaných programů, které pružně reagují na jeho denní respektive týdenní režim. Například v okamžiku otevření okna dojde v místnosti k náhlému poklesu teploty a hlavice se proto po tuto dobu automaticky uzavře (funkce „otevřené okno“). V době nepřítomnosti uživatelů domu je připraven zase program „dovolená“. Kromě instalovaných programů má každý uživatel možnost připravit si program vytápění přesně podle jeho potřeb.
 
 
Hlavice living connect s centrální jednotkou Danfoss Link.

Jako první uvedl Danfoss na trh hlavici living connect®, kterou je možné navíc řídit za pomocí bezdrátového systému Z-Wave. Všechny tyto hlavice lze v případě potřeby ovládat v domě z jednoho místa prostřednictvím centrální jednotky Danfoss Link™ CC. K tomuto zařízení lze navíc výhodně připojit i ovládání dalších elektronických zařízení.

 
  Danfoss Link může bezdrátově ovládat až 30 termostatických hlavic.

Vedle hlavice living connect® uvedl Danfoss na trh také living eco®, což je hlavice, která pracuje na stejném principu programování, ale v systému vytápěného domu funguje samostatně, tedy není dálkově řízena centrální jednotkou. I v tomto případě nabízí living eco® zmíněné programy i vlastní uživatelské nastavení.

 
 
Hlavice living eco.

Hlavice living by Danfoss
mají shodně k dispozici další „uživatelsky příjemné“ nadstandardy, jako je například podsvícený displej, indikátor stavu baterie (výdrž baterií je dva roky), dětskou pojistku, funkci rozhýbání ventilů, ochranu proti mrazu a další. Všechny technické aplikace nových termostatických hlavic living by Danfoss mají jediný cíl: komfort a maximální úsporu.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.danfoss.com/living.