Koberce: jak se v nich vyznat
Dnešní trh nabízí různé velikosti, materiály, vzory i provedení. Při výběru koberce je důležité mít jasno v tom, kde bude koberec umístěn a jaké na něj budou kladeny požadavky, tedy jak bude zatěžován.
Podle materiálu koberce rozdělujeme na ty z přírodních materiálů (luxusnější, náročnější na údržbu např. vlna, sisal), a na ty z umělých vláken, které dnes převažují. Umělé vlákno má výhodu v odolnosti, trvanlivosti a přizpůsobivosti.
Další volba spočívá pak ve výběru struktury koberce: smyčka, střižený vlas nebo jejich kombinace, pro zlepšení celkových vlastností. Poslední alternativou při výběru je potom výška vlasu.

Koberce v metráži
Výborný zvukový izolant, teplá podlahová krytina, množství barev a vzorů, snadná údržba a cenová dostupnost. To jsou hlavní výhody koberců v metráži. Celoplošné položení koberce je pak možné pro místnosti jakýchkoliv rozměrů. Podkategorií jsou pak v metráži zátěžové koberce, vhodné do velmi zatížených obytných prostor (pracoven) či do kanceláří.

Koberce běhouny
Tento typ designové stylových koberců volíme do chodeb, předsíní nebo na schodiště, prostě všude tam, kde má být vytvořena hlavní plocha pro pohyb osob. Na výběr je vždy několik šíří a základem tohoto typu koberce je podklad, který omezuje běhouny po podlaze. Účinnost lze ještě zvýšit samostatnou protiskluznou podložkou.

kusovy koberec

Kusové koberce
Zvolili jste jiný druh základní podlahové krytiny a koberec vám přesto chybí? Žádný problém. Atmosféru pokoje změňte položením kusového koberce. Koberec zútulní pokoj, vynikne jako osobitý doplněk a navíc je i praktický tam, kde se nechcete bosou nohou dotknout chladnější podlahy.

Vybrat správný koberec není rozhodnutím okamžiku. Pokud váháte, můžete si nechat poradit také v prodejně společnosti Koberce HIT - podlahy Rokycany. Kromě širokého sortimentu koberců zde naleznete i další druhy podlahových krytin a doplňků. Domluvit si můžete přepravu zakoupeného zboží i pokládku podlahy od profesionálů.