Při jeho výběru se vyplatí klást důraz jak na dobrou pověst, odborné zázemí a tradici, tak na další požadavky týkají se především zkušeností a prokázané kvality. My jsme pro Vás našli dodavatele, který všechny tyto požadavky splňuje. Jmenuje se Saint-Gobain Orsil

Specialista na izolační techniku
Společnost Saint-Gobain se může pochlubit vskutku dlouhou historií. Vznikla již v roce 1665 v Paříži a původně se věnovala výrobě zrcadel. Během let však rozšířila svou výrobu do řady odvětví. Jednou z divizí této společnosti je právě Isover specializující se na izolační techniku, která působí na trhu více než 70 let. Během této doby se stala předním světovým výrobcem izolačních materiálů. Dnes bezesporu patří mezi nejzvučnější jména ve svém oboru. Zaměřuje se především na technologii minerálních vláken a vat. Česká pobočka této divize Saint-Gobain Orsil se sídlem v moderním komplexu v Častalovicích je jedničkou na trhu.

Investice do kvalitní izolace se vyplatí
Také nevěřícně sledujete rostoucí trend cen energií a v koutku duše si dobře uvědomujete, že Váš dům zrovna nepatří do moderní kategorie označené termínem „nízkoenergetický“ nebo „pasivní“? Nemějte obavy. I pro Vás existuje dostupné efektivní řešení, například v podobě kvalitní izolace. Pokud zvolíte prvotřídní materiály a vhodné provedení, návratnost Vaší investice bude velmi rychlá. Vynaložené náklady se vrátí během několika let. Kromě toho můžete využít možnosti účasti na programu Zelená úsporám zaměřeného na kvalitní zateplování rodinných domů, nepanelových bytů a nově také bytů umístěných v panelových domech. Orsil tuto myšlenku podporuje, a proto svým zákazníkům nabízí pomoc při vypracování dokumentů potřebných k získání dotace z nového dotačního programu Ministerstva životního prostředí administrovaný Státním fonderm životního prostředí www.zelenausporam.cz.


Nejen zateplení
Představa veřejnosti o významu izolace je většinou úzce spjata s pouhou tepelnou pohodou v domě. Samotné „zabednění“ domu, jak to možná znáte z pohádky Broučci, však ke komfortnímu bydlení zdaleka nestačí. Jestliže se rozhodnete ušetřit na kvalitě izolačních materiálů, počítejte s tím, že problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Vsaďte raději na kvalitní izolaci. Na plesnivé stropy, hluk projíždějících automobilů a nesnesitelné horko v létě pak můžete s klidným svědomím zapomenout. 

Proti hluku, horku a vlhkosti
Materiály Isover, které se používají k izolaci podlah a stěn, dokážou mimo jiné vytvořit účinnou protihlukovou bariéru, což oceníte především, pokud bydlíte v blízkosti frekventované silnice nebo letiště. 

Přestože je tato izolace obohacena přívlastkem tepelná, a zaručuje požadované teplo v období zimních měsíců, stejně tak se postará o příjemný chládek v horkém létě. 

Za zmínku dále stojí speciální folie Isover Vario určená k regulaci propustnosti vlhkosti, čímž zajišťují snadné vysychání zdiva i trámů. Díky těmto foliím můžete dokonce uvažovat o zelené střeše, aniž byste svůj domov vystavili riziku vzniku plísní. 

Samozřejmostí izolačních materiálů je jejich odolnost vůči šíření ohně. Všechny produkty jsou pochopitelně vyrobeny z přírodních a ekologicky zcela nezávadných surovin. 


Multikomfortní dům
Cílem společnosti je zajistit zákazníkům komfortní bydlení s ohledem na ochranu životního prostředí. Úsilí o dosažení tohoto nesnadného cíle věrně odráží proces uskutečňování vize tzv. multikomfortního domu, ideálního místa stvořeného k odpočinku a relaxaci. Klidné bydlení v takovém domě zajišťuje tepelnou i zvukovou pohodu, účinné větrání, vyhovuje veškerým bezpečnostním požadavkům a splňuje nároky na spotřebu energie, to vše při dlouhé životnosti a tvarové stálosti dosažené pokročilou výrobní technologií. 

Pokud byste se rádi dozvěděli více o tomto způsobu moderního bydlení, podívejte se na webové stránky společnosti
www.isover.cz, anebo si na info@isover.cz objednejte publikaci Multi-komfortní dům Isover, jejíž součástí je pomocný výpočetní nástroj Multi Comfort House Designer na CD, který Vám pomůže při realizaci Vašeho vlastního projektu pasivního multi-komfortního domu.

Zveme Vás na Den otevřených dveří 7.10.2009 do Srchu u Pardubic, kde si můžete pasivní multi-komfortní dům sami prohlédnout.



Řada spokojených zákazníků 
O špičkové úrovni provedení materiálů Isover se denně přesvědčují tisíce lidí na vlastní oči i kůži. Rádi byste se s nimi osobně seznámili? Můžete tak učinit třeba v budově Sazka Arény, kde byly tyto materiály použity na izolaci stropu. Pokud patříte mezi milovníky umění, prohlédněte si jejich netradiční použití na pražském Tančícím domě. Ani tato netypická stavba nepředstavuje pro tvárné a přizpůsobivé výrobky žádný problém. Možná ale bohatě postačí, když se zeptáte svého souseda. Výrobky Isover totiž zateplují každou druhou střechu v Evropě a každou pátou v Americe. To už je slušná řada spokojených zákazníků. Tak proč se nestát jedním z nich?

Zdroj, foto: Isover