Úspora, komfort obsluhy a další přednosti 
Tepelná čerpadla, která pracují na principu vzduch voda, využívají venkovního nízkopotenciálního tepla. To znamená, že využívají energii z venkovního vzduchu. Ta se pak v podobě vody předává pro vytápění domu a přípravu teplé užitkové vody. Naprostou špičku mezi tepelnými čerpadly představuje novinka společnosti Panasonic, Aquarea. Jedná se o tepelné čerpadlo, které pracuje právě na výše popsaném principu. Mezi hlavní výhody patří fakt, že se jedná o velmi úsporný způsob vytápění, který nezatěžuje životní prostředí, přičemž nejlepších provozních podmínek a spotřeby je dosaženo v případě instalace kombinované s podlahovým vytápěním. Další předností je tichý provoz, což je dáno tím, že tepelná čerpadla Panasonic využívají pro spínání polovodiče a relátka. Uživatelé dále oceňují možnost volby objemu zásobníku, stejně jako intuitivní nastavování a ovládání panelů. V ovládání lze nastavit ekvitermní spínání, požadované teploty topení a pro zásobník TUV, spínání elektro patron, ale i týdenní časové programování. Tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea je rovněž vybaveno vlastní autodiagnostikou případných poruch. 

                 

Nejžádanější provedení
Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea se dodávají ve dvou provedeních, konkrétně se jedná o SPLIT, což je dělený systém, a monoblok. Nejžádanějším systémem je SPLIT, který se skládá z venkovní a vnitřní jednotky. Obě části jsou spojeny chladivovým potrubím. K vnitřní jednotce, tzv. hydroboxu, lze připojit zásobník na ohřev teplé užitkové vody. Dělené provedení tepelných čerpadel Panasonic Aquarea je nabízeno v několika výkonových řadách (7, 9, 12, 14 a 16 kW topného výkonu), a to buď pro napájení 230 V, anebo 400 V. Nerezové zásobníky na teplou užitkovou vodu jsou v objemech 200 a 300 litrů. Zásobníky disponují 3 kW elektropatronou a dvojím bezpečnostním teplotním spínačem, který umožňuje kontrolu přehřátí zásobníku. Součástí dodávky zásobníku je směšovací trojcestný ventil, včetně kvalitního servopohonu Siemens i teplotního čidla. Venkovní jednotka je vybavena invertorovým kompresorem Panasonic. Na kompresor firma poskytuje záruku 5 let. Podle topného výkonu je jednotka buď v jedno-vrtulovém (tepelná čerpadla o výkonu 7 kW a 9 kW), anebo dvou-vrtulovém (tepelná čerpadla o výkonu 12 kW až 16 kW) provedení.

Výhradním velkoobchodním zastoupením Panasonic pro Českou republiku v oblasti tepelných čerpadel Aquarea a klimatizace je KLIMA RAPID, spol. s.r.o. 

Pro více informací navštivte web
www.klimarapid.cz nebo volejte na zelenou linku 800 100 343.