Na základě výsledků hodnocení tohoto náročného testu bylo jednoznačně prokázáno, že tepelné čerpadlo Danfoss DHP-AQ má nejlepší sezonní topný faktor (tedy míru účinnosti tepelného čerpadla stanovenou na ročním základě, zahrnující teplá i chladná období a přípravu teplé vody). Z toho vyplývá, že uživatelům přináší největší úspory.

Tepelné čerpadlo DHP-AQ bylo vyvinuto se zcela novým typem regulace, která neustále koordinuje a optimalizuje pro tepelné čerpadlo všechny důležité parametry. Vyniká například mimořádnou schopností vytápět dům při venkovní teplotě až do – 20 °C. Tepelné čerpadlo, které získává energii z venkovního vzduchu a produkuje teplo i teplou vodu, vyniká nejen vysokou účinností, ale i nadstandardním uživatelským komfortem, který podtrhuje nadčasovým designem. S množstvím příslušenství a výkonovou řadou od 6 do 36 kW nabízí řešení jak pro malé domy, tak pro větší stavby. Tepelné čerpadlo Danfoss DHP-AQ disponuje navíc vestavěnou funkcí chlazení – snížení vnitřní teploty v letních měsících.

Mezi další výhody tepelného čerpadla DHP-AQ patří velmi nízká hladina hluku, která byla dosažena sofistikovanou mechanickou konstrukcí. Velkým lákadlem je rovněž možnost ohřát až o 15 procent více teplé vody než nabízejí běžné ohřívače při stejných provozních nákladech. Nezanedbatelnou vlastností je také patentovaná technologie firmy Danfoss (TWS), která uživatelům zajišťuje mimořádně rychlý ohřev teplé vody. V duchu firemní filozofie je provoz čerpadla nastavován pomocí jednoduché a transparentní obsluhy. Podle poznatků firmy Danfoss se návratnost investic do tohoto tepelného čerpadla pohybuje okolo sedmi let.

 

Vybrané výsledky testu pro tepelné čerpadlo DHP-AQ vzduch/voda:

l Nejvyšší roční topný faktor ve všech měřených případech:

– Pro malé domy (~ 15 000 kWh / rok), RTF 3,0 – RTF je o 0,1 až 0,6 větší než u ostatních modelů
– Pro střední domy (~ 25 000 kWh / rok), RTF 2,9 - RTF je o 0,1 až 0,7 větší než u ostatních modelů

l Největší úspory energie:

– Pro malé domy (~ 15 000 kWh / rok), roční úspora o 300 až 1400 kWh více než u ostatních modelů
– Pro střední domy (~ 25 000 kWh / rok), roční úspora o 500 až 3000 kWh více než u ostatních modelů

l Extrémně nízká hlučnost:

– Hladina akustického výkonu = 61dB(A)

l Velké množství vody dodávané ohřáté na 40 °C:

Ze všech testovaných modelů dodává DHP-AQ největší množství teplé vody ohřáté na 40°C v poměru k objemu zásobníku teplé vody. Model použitý v testu měl 180litrový zásobník teplé vody, který dodává 300 litrů 40°C teplé vody z kohoutku. To zajišťuje vynikající komfort teplé vody bez potřeby velkoobjemových zásobníků teplé vody. Zásobník teplé vody o objemu 300 litrů může poskytnout v případě potřeby až 500 litrů vody ohřáté na 40°C.

www.cz.danfoss.com