Novinka v oblasti vytápění 
Není tomu dávno, co se na trhu objevila novinka, která v sobě elegantně snoubí topné těleso a zrcadlo. Nový typ tzv. topných zrcadel vnesl revoluční vlnu do celé oblasti úsporného komfortního vytápění. Nemlží se, vysouší zdivo, snadno se udržují a principem sálání příjemně prohřívají celý prostor. Oproti běžným topným tělesům na principu konvekčního vytápění spotřebovávají až o 50% méně energie. Vysoká odolnost topných zrcadel umožňuje jejich použití nejen v běžných koupelnách, ale také v prostorách bazénů, saun, whirpoolů a dalších. Zrcadla v podobě sálavých infrapanelů lze umístit jak vertikálně, tak horizontálně. Tělesa se regulují prostorovými termostaty, které hlídají teplotu vzduchu v místnosti. Jakmile termostat zaznamená jiný zdroj tepla, dojde k okamžitému přizpůsobení. Díky tomu lze infrapanely dobře kombinovat s jinými typy vytápění. Co nás dále mile překvapilo, byla pětiletá záruka.


Infrapanely Wellina
Česká obchodní společnost USby, s. r. o. je oficiálním distributorem infrapanelů rakouského výrobce Infrarot Heizsysteme GmbH, která zajišťuje kompletní služby spojené s návrhem, distribucí a instalací infratopení Wellina. Může se pochlubit vedoucím postavením na trhu v oblasti infravytápění a služeb. Sálavé topné panely jsou vhodné pro vytápění většiny staveb, od obytných prostor, přes wellness centra, až po haly. Lze je využít jako hlavní topný systém, nebo jako jeho doplněk. 

Vedle úspory nákladů mezi přednosti infrapanelů dále patří jejich snadná instalace a bezpečnost. Díky teplotě kolem 95°C nedochází k popálení dotykem. Důležitou předností je rovněž udržování optimální vlhkosti vzduchu, stejně jako přizpůsobení designovým trendům interiérů. Zákazník si tak může vybrat z několika druhů rámu, stejně jako ze široké palety líbivých motivů. V případě, že si z ní nevybere, lze použít také vlastní motiv.
 



Sálavé vytápění

Princip sálavého vytápění je mnohem přirozenější než ostatní způsoby vytápění. Sálavé teplo přináší celou řadu výhod. Vzhledem k tomu, že sálání ohřívá pevné předměty a nikoli vzduch, který se od těchto předmětů ohřívá až sekundárně, nedochází v prostorách vyhřívaných tímto topným systémem k nežádoucí cirkulaci vzduchu spojené s nerovnoměrným rozložením teplot. Místnosti tak stačí ohřívat na nižší teplotu, což podstatně přispívá k úspoře elektrické energie. Dalším důležitým faktorem je efekt vysoušení zdiva, založený na tom, že zdivo o vyšší teplotě předává vlhkost okolnímu vzduchu. Důsledkem je zlepšení tepelně-izolačních vlastností zdiva a hlavně snižování rizika vzniku plísní. Proto lze tento způsob vytápění doporučit zejména do místností, pro které je typická vyšší vlhkost vzduchu, jako je například kuchyně a koupelna. 


Montáž a údržba

Všechna topná tělesa jsou dodávána společně s kompletní montážní sadou, návodem k použití a bezpečnostními pokyny. Montáž není nikterak složitá.

Infrapanely můžete čistit běžnými čisticími prostředky. Vyhněte se však agresivním čisticím prostředkům, jako je například Savo nebo různé druhy tekutého písku. Před samotným čištěním je nutné těleso vypnout a nechat vychladnout. Poté nanesete čisticí prostředek na navlhčenou textilii a jemnými pohyby zrcadlo vyčistíte.


Kontakt

Zatoužili jste po úsporném, komfortním, bezpečném a velmi estetickém způsobu vytápění, které je stejně přirozené jako teplo slunečních paprsků? Prohlédněte si webové stránky společnosti na www.usby.cz, nebo navštivte její kancelář, kde Vám ochotně zpracují nezávaznou cenovou nabídku. V případě zájmu zajistí také dovoz zboží zdarma a realizaci na klíč smluvními elektromontážními firmami. Přejeme Vám příjemný pobyt v teplíčku!


Oficiální dovozce a prodejce infratopení Wellina pro ČR:
USby s.r.o., Na Svěcence 2494/2a, 193 00 Praha 9 – Horní Počernice
Www.usby.cz, E: info@usby.cz, Tel.: +420 608 366 737, +420 272 047 389


Obchodní zastoupení Příbram:
BV – TOP s.r.o., Letohradská 367/5, 170 00 Praha 7
Www.bvtop.cz, E: bvtop@usby.cz, Tel.: +420 721 236 158, +420 233 374 437


Obchodní zastoupení Zdice (Beroun):
Jiří Gottwald, Za Litavou 1013, 267 51 - Zdice 
Www.jirigottwald.cz, E: jirigottwald@usby.cz, Tel.: +420 731 406 014


Obchodní zastoupení Loket (Karlovy Vary):
Polomis Karel, T.G.Masaryka 113/61, 357 33 Loket 
E: polomis@usby.cz, Tel.: +420 603 152 582


Obchodní zastoupení Chrudim (Pardubice):

Tichý Stanislav, Slatiňany - Škrovád 115
E: tichy@usby.cz , Tel.: +420 777 805 675