Venkovní žaluzie
Oblíbený způsob zastínění především z důvodu možnosti plynulé regulace prostupu slunečního svitu. Tato regulace je zajištěna možností naklopení lamel až o 90°. Venkovní žaluzie se vyznačují variabilitou profilů lamel, barevného provedení i širokých možností způsobu ovládání. Manuální ovládání zalamovací klikou je již na ústupu. Mnohem pohodlnější je ovládání motorické za pomocí tlačítkového spínače, případně dálkového ovládání.

venkovni zaluzie

Venkovní rolety

Svá okna chceme nejen zastínit, ale také ochránit proti zlodějům. Jedno z možných řešení ochrany jsou venkovní rolety, které jsou brány jako bezpečnostní prvek. Široká nabídka barevného provedení nám dává jistotu, že se rolety stanou součástí našeho domu bez jakéhokoliv rušivého elementu. V zimě pak venkovní rolety slouží i jako úspora energie za vytápění. Jednotlivé lamely jsou totiž z dvojitého hliníkového plechu vyplněného polyuretanovou pěnou. Slouží tak i jako ochrana proti dešti, větru a jiné nepřízni počasí.

Pohodlné ovládání venkovního stínění
Nejméně finančně náročné je vždy manuální ovládání. U venkovních žaluzií je to zalamovací klika v interiéru, u venkovních rolet pak šňůra či páska, která se zatahuje do navíječe umístěného v interiéru. Mnohem pohodlnější a to především v případě, že potřebujeme zastínit vícero oken, je pak ovládání pomocí elektromotoru. Standardem je ovládání tlačítkovým spínačem, případně pak za pomoci dálkového ovládání.

V roce 2016 přinesla společnost Somfy na český trh novinku v ovládání stínící techniky. Jedná se o ovládání za pomoci tabletu či chytrého telefonu. Tento způsob si ihned našel širokou klientelu a to nejen z důvodu velmi pohodlnému způsobu ovládání, ale především k široké možnosti nastavení různých scénářů (závislost na čase, teplotě, atd.).
system ovladani conexoon

Systém Tahoma Somfy lze navíc využít i k ovládání: kotlů, zámků, kamer, světel, zásuvek a mnoho dalších prvků naší domácnosti. Jednoduší, ale stejně komfortní je pak systém Connexoon od Somfy. Tento systém nám umožňuje ovládání pouze vybraných prvků naší domácnosti: Connexoon Window, Connexoon Terrase a Connexoon Acces.

Společnost Sun-Way je proškoleným partnerem Somfy. Na vzorkové prodejně Vám rádi systém ovládání Tahoma Somfy představíme a ukážeme jeho využití. Přijďte se k nám podívat do vzorkové prodejny na adrese: Horovo náměstí 1420/4, Praha 8-Libeň.